fő tartalom

Fontos információk a bölcsődei, óvodai ügyelet feltételeiről

Hírkép: Fontos információk a bölcsődei, óvodai ügyelet feltételeiről

A Kormány döntése értelmében április 30-ától az önkormányzatoknak, ahol a település polgármestere rendkívüli szünetet rendelt el, a rendkívüli szünet idejére kötelező ügyeletet kell biztosítaniuk a településükön lévő óvodákban és bölcsődékben. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata ezt az elmúlt időszakban is folyamatosan megtette. Az intézmények a következő tudnivalókra hívják fel a szülők figyelmét az ügyelettel kapcsolatban:

  • Az ügyelet feltétele:

o a szülők által aláírt nyilatkozat, amelyben büntetőjogi felelősségük tudatában kijelentik, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg
o a gyermekkel egy háztartásban élő gondviselő(k) munkáltatói igazolása
o ezeket az igazolásokat legkésőbb az ellátás megkezdésekor, az első napon le kell adni. Bármelyik hiányában a gyermeket nem fogadják!

  • A gyermek akkor vihető először az intézménybe, ha előző nap 6 és 11 óra között ezt jelezték a gyermek ellátását biztosító intézmény vezetőjénél.
  • A kormányrendelet alapján az intézményekben maximum 5 fős csoportokban lehet elhelyezni a gyermekeket, ezért nem garantált az, hogy a gyermeket abba az intézménybe fogadják be, ahová eredetileg felvették.
Csatolmány
Nyilatkozat
  • Frissítve: 2020. május 21.
  • Létrehozva: 2020. április 29.