fő tartalom

Május 25-étől a szokásos működéshez térnek vissza a bölcsődék és az óvodák

Hírkép: Május 25-étől a szokásos működéshez térnek vissza a bölcsődék és az óvodák

Hétfőtől megszűnik az ügyeleti rend, és az intézmények normál működésre állnak át, az óvintézkedéseket azonban továbbra is betartják. Így továbbra is kérik azt a nyilatkozatot, amelyben a szülő büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik arról, hogy a gyermek egészséges, és nem jártak külföldön sem.

Amennyiben már hétfőn (május 25-én) szeretnék a gyermeket az intézménybe vinni, akkor azt pénteken (május 22-én) 10 óráig kell jelezni az intézmény vezetőjének. A későbbiekben pedig legkésőbb előző nap 10 óráig kell ezt a jelzést megtenni.

A gyermek intézménybe adásakor a szülőknek maszkot kell viselniük, és csak addig tartózkodhatnak az épületben, amíg muszáj, hogy ne alakuljon ki tömeg az épületekben. Mivel e miatt a belépés lassabb lehet, mindenkit arra kérünk, hogy a megszokottnál több időt szánjon erre reggelente.

A bölcsődék, óvodák takarítását, fertőtlenítését a lehető legalaposabban már korábban elvégezték az ott dolgozók, hétfőig pedig megtörténik az udvari játszóeszközök fertőtlenítése is. Az intézmények el vannak látva a megfelelő fertőtlenítőszerekkel is. 

Csatolmány
nyilatkozat.docx
  • Létrehozva: 2020. május 21.