fő tartalom

40 új parkólóhely és új forgalmi rend a Weiner Tibor körúton

Hírkép: 40 új parkólóhely és új forgalmi rend a Weiner Tibor körúton

Új forgalmi rend bevezetésével több, mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton - jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Az új forgalmi rendről összesen 38 darab táblát helyeztek ki, kérjük ne rutinból közlekedjenek!

 

Egyirányú lett a Weiner Tibor körút a Bocskai István utca felé, az ezt jelző táblákat csütörtökön leplezték le a DVG munkatársai. A Bocskai István és a Bercsényi Miklós utca kereszteződésében pedig megváltozott az elsőbbségadás módja. Kérjük az autósokat, hogy az érintett szakaszon fokozott figyelemmel, ne rutinból közlekedjenek. Az új forgalmi rendről összesen 38 darab táblát helyeztek ki.

Mezei Zsolt elmondta: az elmúlt 3 évben több, mint 1000-el több személyautó lett a városban, ezt a növekedést pedig lehetetlen új parkolók építésével követni. Az alpolgármester hozzátette: tudomásul kell venni, hogy elmúltak azok az idők, amikor néhány lépésre a lakásajtótól lehetett parkolóhelyet találni. Fontos adalék, hogy a korábbi években átlagosan 2 millió forintot költöttek egy parkolóhely kialakítására, vagyis parkolóépítéssel több tízmillió forintos beruházásra lett volna szükség, hogy ugyanennyi parkolóhelyet lehessen nyerni.

Fontos szempont volt, hogy így nem volt szükség a zöldterület csökkentésére sem. Az alpolgármester elmondta: több más hasonló terv van az asztalon, amivel új parkolóhelyeket tudnak kialakítani a városban. 

  • Létrehozva: 2020. május 28.