fő tartalom

A Városházán fogadta Pintér Tamás a rendőrkapitányt

Hírkép: A Városházán fogadta Pintér Tamás a rendőrkapitányt

A Városházán fogadta Pintér Tamás polgármester Suszter Tamást, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjét. A találkozó elején Kapitány úr egy emlékplakettet adott át a polgármesternek az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulója alkalmából.

 

A mai értelemben vett rendőrség megszületése az 1848–49-es forradalom és szabadságharc időszakára tehető, 1848 júniusában állították fel ugyanis Pesten az Országos Rendőri Hivatalt, amely a kormány közvetlen képviselőjeként a rendőrség első kezdeményezésének tekinthető, a szabadságharc bukásával azonban a kezdeményezés csak terv maradt. A következő évtizedekben több intézkedés is történt az egységes rendőrség létrehozása érdekében, erre azonban egészen 1920-ig kellett várni. Az 1920. évi I. törvénycikk alapján létrehozott egységes rendőrség megszervezése évekig tartott.

A járványügyi helyzet a rendőrségnek is számtalan plusz feladatot adott, ezekért az erőfeszítésekért a városvezetés a múlt hónapban, a közbiztonsági díj átadásakor mondott köszönetet, ezt ismételte most meg Pintér Tamás. A rendőrség és a városháza között folyamatos a kapcsolat, hiszen több ügyben is napi szintű egyeztetés szükséges, ilyen például a szelektív hulladékgyűjtő szigetek körüli összevont rendőrségi intézkedés megszervezése, ami immár folyamatos a városban, az elmúlt időszakban több helyszíni bírság és feljelentés is született az ügyben.

A találkozón több aktuális témáról is szó esett, a közös munka tehát folytatódik a dunaújvárosiak biztonsága és nyugalma érdekében.

  • Létrehozva: 2020. június 11.