fő tartalom

Könnyebben hazatalálhatnak az elveszett kedvencek

Hírkép: Könnyebben hazatalálhatnak az elveszett kedvencek

Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője átadta a korábban az önkormányzatnak ígért kutya chip-olvasót. Sajtótájékoztatóján egyebek mellett szót emelt az állatvédelemért és bemutatta, hogy hogyan is kell használni a leolvasó eszközt. Ehhez pedig két tacskója voltak a segítségére.

A képviselő tájékoztatójának kezdetén az országos állatvédelmi viszonyokat kritizálta. Úgy véli,ma Magyarországon nincs hatékony állatvédelem. Szerinte ehhez négy tényező hiányzik: a törvény szigorítása például komolyabb büntetéssel sújthatná az állatkínzókat (Kálló Gergely e ponton „elfogadhatatlannak” nevezte a „balotaszállási rém” történetét, aki brutálisan megkínzott és megölt egy kutyát, majd mindössze felfüggesztett börtönbüntetést kapott).  Segíthetne a pirotechnikai eszközök használatának ésszerűsítése, a gátlástalan állatszaporítók megfékezése is, valamint szükség lenne egy, az állatok alkotmányos védelmét garantáló rendszer (állatvédelmi ombudsman és/vagy állatvédelmi rendőrség) kialakítására is.

Ugyanakkor arról is beszélt, hogy nem csak országos szinten kell és lehet szorgalmazni az állatok védelmét. Az elkóborolt kedvencek megtalálását szolgálhatja például az a kutya chip-olvasó, amely már elérhető a Polgármesteri Hivatal „A” épületének portáján, ahol 0-24-es ügyeleti  rendszer működik.Én nagyon örülök annak, hogy egy kampány ígéretet ma beválthatunk. Ez pedig az, hogy az önkormányzatnál elhelyezünk egy kutya chip- olvasót, amelynek segítségével az elveszett állatokat sokkal könnyebben megtalálhatjuk, és visszavihetjük őket a gazdáikhoz. Azért itt helyezzük el, mert az önkormányzatnak 0-24-es portaszolgálata van, tehát éjjel-nappal be lehet ide jönni egy elveszett kis állattal. Azt nagyon fontos megjegyezni, hogy a kutyákat nem lehet itt hagyni, de meghagyjuk azokat az elérhetőségeket , hogy ameddig a gazda nem tud érte jönni, addig is biztonságban legyen. Remélem, hogy ez a készülék életem legfeleslegesebb kiadása lesz, ugyanis bízom benne, hogy nem kell használni gyakran.”- mondta el Kálló Gergely.

A kutya chip-olvasó használatához egyébként tanácsos Dunaújváros Ebrendészeti Telepének segítségét kérni a 06 20/430-8177-es telefonszámon!

  • Létrehozva: 2020. június 23.