fő tartalom

„Az összefogás ereje példásan vizsgázott. Köszönjük, Dunaújváros!”

Hírkép: „Az összefogás ereje példásan vizsgázott. Köszönjük, Dunaújváros!”

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány okozta helyzet nap, mint nap embert próbáló feladatok elé állította azokat, akik a válsághelyzetben a frontvonalon küzdöttek: legyenek például egészségügyi vagy rendvédelmi dolgozók, gyógyszerészek, bolti eladók, önkéntesek. Ugyanakkor nem csak a védekezésben részt vevőket tette próbára, hanem minden dunaújvárosit.  Városunk önkormányzata egy szimbolikus gesztussal mondott köszönetet az itt élőknek a járvány alatt tanúsított fegyelmezett és példamutató hozzáállásukért.

Kedd este ismét szív alakban borult fénybe a Városháza épülete- a város vezetése, a Rajta Újváros frakció és Kálló Gergely, országgyűlési képviselő ugyanis ezzel az apró, szimbolikus gesztussal mondott köszönetet minden dunaújvárosinak. Immár másodszor láthattak hasonló kezdeményezést a városlakók: korábban a vírus helyzet közepén, egyfajta bátorításként, az összefogást jelképezve gyúltak ki a fények, míg legutóbb az átélt nehézségek és a helytállás elismeréseként.

„Azt gondolom, hogy az összefogás ereje példásan vizsgázott ebben a nehéz  időszakban is, amit át kellett élnünk az elmúlt hónapokban. Én nagyon  büszke vagyok azokra, akik olyan példásan végigdolgozták a vírushelyzetet, akik példásan helytálltak a legnehezebb időszakban is és meg tudták mutatni mindannyiunk számára, hogyha van egy közös cél az, hogy átvészeljünk egy tényleg nagyon veszélyes vírushelyzetet, akkor mindannyian büszkék is lehetünk arra a példás összefogásra, amely én azt látom, hogy tényleg jelesre vizsgázott az elmúlt hónapokban.” - fogalmazott Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere. Hozzátette: mindenki elismerést érdemel, aki kivette a részét ennek az időszaknak az átvészeléséből: „Itt az önkormányzati dolgozóktól kezdve, az egészségügyi ápolókon át, de akár mondhatjuk a boltokban dolgozó kiszolgálókat, akármelyik dolgozót, akinek ténylegesen be kellett járnia a munkahelyére,mindannyian meg tudták azt számunkra mutatni, hogy  egy olyan erővel tudnak Dunaújvárosért, az itt élőkért dolgozni, amire büszkék lehetünk mindannyian.”

A polgármester egyebek mellett még arról is beszélt, hogy a Rajta Újváros! frakció önkormányzati képviselői is hatalmas energiákat mozgósítottak, és elvégezték munkájukat a veszélyhelyzet idején is, hogy esküjükhöz híven, legjobb tudásuk szerint szolgálják a körzetükben élőket.

  • Frissítve: 2020. június 25.
  • Létrehozva: 2020. június 24.