Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Hírkép: Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Az általános és a középiskolai első (kilencedik) osztályos dunaújvárosi diákoknak nyújt iskolakezdési, és rendkívüli iskolakezdési támogatást az önkormányzat a 2020/2021. tanévre vonatkozóan. A tájékoztatóban olvasható feltételek teljesülése esetén a támogatási igényeket július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

 

ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzati rendeletének értelmében iskolakezdési támogatásra jogosult az a gyermek, aki az általános iskola első, a középiskola kilencedik osztályát először kezdi meg, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 %-át, jelenleg 85.500,-Ft-ot vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 350 %-át, azaz jelenleg 99.750,-Ft-ot. 

A támogatás összege gyermekenként 15.000,-Ft.

Az iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell:

  • a kérelem beadását megelőző hónap jövedelemigazolásain túl
  • a köznevelési intézmény igazolását a tanuló felvételéről vagy amennyiben a nevelési év megkezdődött az iskolalátogatási igazolást.

RENDKÍVÜLI ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzati rendelete alapján rendkívüli iskolakezdési támogatásra jogosult az a gyermek, aki az általános iskola 2-8. évfolyamán nappali rendszerű oktatásban vesz részt, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 %-át, jelenleg 85.500,-Ft-ot vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 350 %-át, azaz jelenleg 99.750,-Ft-ot. 

A támogatás pénzbeli szociális ellátás, melynek összege gyermekenként 6.000,-Ft.

A rendkívüli iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell:

  • a kérelem beadását megelőző hónap jövedelemigazolásain túl
  • a köznevelési intézmény igazolását, hogy a gyermek az iskola tanulója.

Az iskolakezdési és a rendkívüli iskolakezdési támogatás iránti kérelmet a 2020/2021. tanévre vonatkozóan egy alkalommal, július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani. Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályán (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint) ügyfélfogadási időben. 

A szociális osztály ügyfélfogadási ideje:  

Hétfő               8-12, 13-16 óráig
Szerda            8-12, 13-18 óráig
Péntek            8-12 óráig

A kérelem-nyomtatvány megtalálható a Szociális Osztály folyosóján kihelyezett tartókban, vagy letölthető a http://www.dunaujvaros.hu/szocialis_szfera internetes oldalról, de a nyomtatványokat a tájékoztatóhoz is csatoltuk. 

  • Létrehozva: 2020. július 26.