fő tartalom

12 napirendi pontot tárgyalt a Közgyűlés

Hírkép: 12 napirendi pontot tárgyalt a Közgyűlés

Rendkívüli nyílt ülést tartott Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése kedden délelőtt a Városháza "C" szárnyában. Az ülésen 12 halaszthatatlan és/vagy határidős napirendi pont miatt kezdeményezte rendkívüli ülés összehívását a törvény adta jogával élve Pintér Tamás polgármester. 

 

Az elmúlt időszak döntései és intézkedései nyomán szükségessé vált az idei költségvetés főszámainak módosítása – ez a tétel nyitotta a sort a rendkívüli közgyűlésen. Elfogadták a képviselők a tavalyi zárszámadási rendeletet is, majd módosították a szociális ellátásokról szóló rendeletet; a döntés nyomán hatályát vesztette a szociális alapú mozijegy és két, a járvány veszélyhelyzet miatt hozott rendelkezés is. Egyebek mellett módosították a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátását célzó közbeszerzési eljárás eredményeként kötött szerződést, és elfogadták a sodorvonali vezeték rekonstrukciójának műszaki felülvizsgálatára bekért árajánlatok elbírálását célzó javaslatot is.

Az ülésen hozott döntés nyomán a veszélyhelyzet során nyújtott többletmunka elismeréseként az egészségügyi és egészségügyben dolgozókat érintő egyszeri rendkívüli juttatásról szóló kormányrendeletben meghatározott támogatási összeg bekerült az önkormányzati költségvetésbe.  Megbízási szerződések születtek két felnőtt háziorvosi körzet folyamatos ellátásáról – a két érintett körzet helyettesítését dr. Matusz Árpád látja el –, majd több TOP-os pályázati projekt kapcsán is döntöttek a képviselők. 
A nyílt ülés végén módosították Mátyás Gábor, a DKKA Kft. ügyvezetője megbízási díját, és elfogadták a javaslatot a polgármesteri hivatal, az önkormányzat és az önkormányzati intézmények munkavállalóinak lakáscélú munkáltatói támogatásáról is.

  • Létrehozva: 2020. július 1.