A nagyközönségnek is megnyílt az uszoda

Hírkép: A nagyközönségnek is megnyílt az uszoda

Július 1-jétől a nagyközönség számára is kinyitott a Fabó Éva Sportuszoda. Naponta három órán át csak a nagyközönség használhatja a medencéket - jelentette be Barta Endre. Az alpolgármester hozzátette: a többi időszakban sem tart zárva az uszoda, hanem több száz gyermek és sportoló használja, hiszen javában zajlanak az úszótáborok is. Egy online rendszernek köszönhetően azonban ebben az időszakban is bárki bemehet majd, de csak táblázatban lila színnel jelölt szabad pályákra.

Barta Endre alpolgármester az új idősávról szóló sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a május 24-én hozott rendelet értelmében hétköznaponként reggel 5:30-tól 7:30-ig vehették birtokba a létesítmény belső medencéit a látogatók. Ugyanakkor rengeteg lakossági igény érkezett, hogy több úszási lehetőségre vágynak. "Örömmel jelenthetjük be, hogy hétfőtől az eddigi 5:30 és 7:30 közötti idősáv mellett 12:00-től 13:00-ig csak a nagyközönségé az uszoda. Szeretnék eloszlatni egy félreértést is: a két nyilvános "úszóidőszak" között és után nem tart zárva a létesítmény, hanem több száz gyermek van táborban, végzi az edzéseket, hiszen a három sportág művelői, a búvárúszók, az úszók, valamint a vízilabdázók használják a létesítményt." - mondta Barta Endre. 

A két fenti idősáv mellett elkészült az az online rendszer is, amin bárki nyomon követheti, hogy éppen melyik szervezet használja az úszósávokat. A táblázatban lila színnel jelölt szabad pályákat is bárki használhatja majd. Ez a felület az alábbi linken érhető el: https://bit.ly/3dWjRKD

  • Frissítve: 2020. július 3.