Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Hírkép: Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Három napos csapat összekovácsoló túrán vesznek részt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt játékosai. A bogácsi kirándulást egy közös ebéddel, és egy kisebb ünnepléssel nyitották, ahová Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Barta Endre alpolgármester is ellátogattak, és köszöntötték a 106-szoros válogatott Bulath Anitával kiegészült csapat tagjait.

 

Barta Endre elmondta, hogy ezúttal inkább szurkolóként szólalt fel, és az a célja, hogy a jövőben is inkább csak az oldalvonalon kívül örüljön a sikereknek."Ezúttal a szurkolói énem az erősebb, de azt gondolom, hogy az elmúlt hónapokban pontosan volt alkalmam megmutatni, mint alpolgármester, mint politikus, hogy milyen irányt szeretnénk venni a csapattal. Ez az irányváltás megtörtént, ezért a következő szezont is inkább szurkolóként szeretném végigkövetni, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy az önkormányzat ne állna a csapat mellett. Épp itt az ideje, hogy a játékosoknak csak a sporttal kelljen foglalkozniuk, itt az ideje, hogy amikor szerepelnek a hírekben, akkor csak a sportról legyen szó, s azzal az ígérettel érkeztem ma, hogy a politika hátrébb lép a sportból. A csapatra visszatérve, látva a keretet, azért bizakodhatunk, s bár a helyezések tippelésére nem vállalkoznék, de biztos vagyok abban, hogy okozunk majd kellemes meglepetéseket, s abban is, hogy előkelő helyen fogunk végezni a szezonban."

A DKKA ügyvezetője is köszöntötte a csapat tagjait, kiemelve, sokat dolgoztak azon, hogy ezt a csapatot összehozzák, de nagyon örül annak, hogy végre elkezdődik a 2020/2021-es szezon, s emellett bízik abban, hogy ez a háromnapos bogácsi "túra" annyira összekovácsolja a társaságot, hogy a hétfőn kezdődő felkészülésnek már igazi csapatként tudnak majd nekivágni. Mátyás Gábor nagy várakozással tekint a szezon elé, mert egy erős, jó csapatot sikerült összehozni Dunaújvárosban, ezért nagy örömükre szolgálna, ha ez az elvégzett munkában, illetve majd az eredményekben is megmutatkozna.

Még mielőtt a felnőtt csapat játékosai, valamint a szakmai vezetés nekivágott volna a bogácsi "túrának", egy "új" játékos is csatlakozott a kerethez, ugyanis a klub vezetése hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy akadémiánk felnőtt csapatának korábbi játékosa, Bulath Anita visszatért az együtteshez. A 106-szoros, háromszoros magyar bajnok és EHF Kupa-győztes kiválóság az elmúlt két szezont Debrecenben töltötte, majd márciusban bejelentette, hogy befejezi aktív pályafutását.

"Márciusban egy nagyon komoly döntést hoztam, aztán, ahogy jött a koronavírus, a több hónapos kihagyás, s otthon pihengettem, több csapat is megkeresett, de a Kohásszal jutottam el odáig, hogy többször is tárgyaljunk a visszatérésemről, s meg is fűztek, hogy még egy évet csináljak végig. Bár nem olyan szinten, mint korábban, hogy a bajnokság mellett a nemzetközi kupában is szerepeljek, azt már valószínűleg nem bírnám, de így tudok majd segíteni a csapatnak. Mivel sok a fiatal játékos, ezért igyekszem a rutinommal is segíteni őket, s azon fogok én is dolgozni, hogy egy jól működő, erős csapat legyen Dunaújvárosban".-mondta Bulath Anita.

 

 

  • Frissítve: 2020. július 4.