fő tartalom

Megújultak a padok, régi-új környezetben várja a látogatókat a Bartók Liget

Hírkép: Megújultak a padok, régi-új környezetben várja a látogatókat a Bartók Liget

Több százezer forintból cserélték ki a Bartók Ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülő alkalmatosságok új faburkolatot kaptak. Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat.  

 

Szabó Zsolt, a 6-os számú választókerület önkormányzati képviselője erről szóló sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról is beszélt, hogy örül, hogy a veszélyhelyzet okozta karantén időszak után a Bartók Színház művészei élettel töltik meg ezt a teret, a ki látogatók pedig igényes környezetben fogyaszthatják a kultúrát. Dunaújvárosban is minden zenei rendezvény elmarad ugyanis a pandémiás korlátozások miatt idén nyáron – ezek nem kímélték a Petőfi Művészeti Liget  tervezett programját sem. Viszont a Bartók Kamaraszínház dolgozói kültéri színházi előadásokra várják a nézőket Bartók Liget néven.  „Szívügyem  a 6-os számú választókerület képviselete. A DVG munkatársai több százezer forintból megújították a padokat, amelyre külön büszke vagyok, hiszen nem csak az a fontos, hogy Dunaújváros egy olyan hely legyen, ahol az emberek lakhatnak, hanem az a célunk, hogy Dunaújváros mindenkinek az otthona lehessen. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson rengeteg apró dologba kezdtünk, amelyek nem biztos, hogy egyesével látványosak , de mégis biztosítják azt, hogy az itt élők számára komfortosabb legyen a mindennapi élet. De nem csak arra van szükség, hogy komfortosan éljünk, hanem arra is, hogy szórakozhassunk, hogy Dunaújvárost megtöltsük élettel, és ennek kiemelt állomása a Petőfi Művészeti Liget, amelynek külön örülök, hogy ez most a koronavírus helyzet után színházi előadásokkal kibővülve be tud indulni.”- fogalmazott Szabó Zsolt.

„Azt gondolom, hogy a Bartók Ligeten kívül is kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak ezek a padok, hiszen sok baráti beszélgetés helyszíne ez. Itt szeretnék arra kérni mindenkit, hogy figyeljenek a padok állapotára, figyeljenek arra, hogy szemétmentes, kulturált környezetet hagyjanak maguk mögött, ami méltó a felújított, rendezett ligethez.”- tette hozzá.

A sajtótájékoztatón kitért arra is, hogy bár nehéz a helyzet, de a 6-os számú választókerületben több fontosabb beruházás is zajlik. Emellett pedig sok olyan, (a lakók bejelentéseit figyelembe véve) feladatot tudnak elvégezni, amely nem is pénz, hanem akarat és odafigyelés kérdése.

„Rengeteg olyan dolog készült el amely apróságnak tűnik: utcanév táblák rendezése, megsüllyedt burkolatok kijavítása, padok elszállítása vagy épp kihelyezése, fák metszése, balesetveszélyes helyzetek megszüntetése. Ezek olyan dolgok, amelyeket a mindennapokban az emberek joggal kérnek számon. Ezzel egyidejűleg a körzetfejlesztési tervemet is elkészítjük a kollégákkal. Ennek a tervnek kapcsán már több bejárást tartottunk az érintett lakókkal a körzetemben, és elindultak olyan munkák, amelyek hosszútávon szabhatják át a  körzet mindennapjait. Ilyen például, hogy parkolók létesítését kezdtük el tervezni, hiszen a parkolás az egyik legfontosabb probléma.”- emelte ki Szabó Zsolt.  A Bartók Liget tehát szabadtéri előadásokra hívja a kikapcsolódni vágyókat. A műsorról a Bartók Színház oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

  • Frissítve: 2020. július 5.
  • Létrehozva: 2020. július 3.