Az alpolgármester is bekapcsolódott az edzésbe

Hírkép: Az alpolgármester is bekapcsolódott az edzésbe

Nem szokványos módon folytatódott Barta Endre látogatás-sorozata: a Radari Sportközpont után ezúttal ugyanis az Angels Női Jégkorong Sportegyesületnél járt,és nem csak ellátogatott, de az alapozó, "száraz" edzésen is részt vett a humán ügyekért felelő alpolgármester. Mint mondta: elismerésre méltó munka folyik az „angyaloknál”, amelyet lehetőségeikhez mérten, mindenképpen támogatniuk kell.

Dunaújváros kulturális és sport élete rendkívül gazdag. Bár a városban a jégkorong a legtöbb embernek az első bajnoki cím, illetve az Alba Volán elleni derbik jutnak eszébe, ám szerencsére megjelent a sport palettán az Angels SE, ahol Győri Tamás vezetőedző irányításával rendkívül komoly munka folyik. Ami különösen örömteli, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy helyi játékosok alkossák a keretet. Bár munka és egyéb elfoglaltságok mellett vállalják a felkészülést a játékosok, mindenképp megérdemlik a tiszteletet. Ennek megfelelően a lehetőségeinkhez képest a lehető legtöbbet elkövetünk majd azért, hogy támogassuk őket – árulta el Barta Endre.

„Azzal, hogy a válogatott feljutott az A- csoportba, nagy lökést kapott a sportág, így egyre több kislány választja ezt a sportágat. Mivel kevesebb a testjáték, nincs bodicsek, így sokkal inkább a technikai felkészültségen van a hangsúly: míg a férfiaknál erőből meg lehet oldani a játékot, itt sokkal fontosabb, hogy a játékosok lássanak a pályán” – avatott be a sportág szépségeibe Győri Tamás, az Angels vezetőedzője. Hozzátette: nagyon jó csapatot, közösséget alkot az ő egyesületük, illetve a bajnokság többi résztvevő alakulata is. Annál is inkább, mert munka mellett vállalják az edzéseket. Kiemelte: türelmesen, más hozzáállással kell kezelni egy női csapatot, azonban egy ilyen együttes nagyon hálás és értékeli a befektetett közös munkát- írja a Dunaújváros Online.

Kovács András, az Angels SE elnöke elárulta: az egyesület húsz éves múltra tekint vissza. Bár a kezdetekkor elég nehéz volt elindulnia a sportágnak, mára jelentős előrelépés történt. Amellett, hogy a bajnokság immár tíz csapatot számlál, több női játékos a korosztályos férfi együttesekben játszik, így elmondható, hogy felszálló ágban van a női jégkorong. Mindazonáltal a kisebb egyesületeknek nehéz megtartani a tehetséges játékosokat, ám ez a távozás vesztesége mellett örömmel is tölti el az anyaegyesület vezetőségét, hiszen ezáltal a játékos egyéni karrierje szempontjából jó lehetőséget kap a fejlődésre. Mint elárulta, a felnőtt bajnokságban 12 éves kortól játszhatnak a jégkorongozók a hölgyeknél, mivel nincs testjáték, így a 13-14 éves játékosok „megférnek” a pályán a húsz évesekkel, az utánpótlás pedig biztosított.

  • Frissítve: 2020. július 28.