Segítség a segítőknek

Hírkép: Segítség a segítőknek

Egyszeri rendkívüli juttatásban részesülnek az ESZI-ben, az Útkeresés Segítő Szolgálat Családok Átmeneti Otthonának szakmai egységében, valamint a Jószolgálati Otthon Közalapítvány fogyatékos személyek ápoló otthonában dolgozó alkalmazottak- erről számolt be Pintér Tamás polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szabó Zsolt alpolgármesterrel közösen tartott ma délelőtt. Az önkormányzat a legutóbbi közgyűlésen összesen 17 millió forintot csoportosított át erre a célra. 

"Külön is szeretném kiemelni a szociális szférában dolgozókat. A járványügyi helyzetben mutatott helytállásuk és magas szinten végzett szakmai munkájuknak köszönhetően a dunaújvárosi szociális intézményekben példamutatóan kezelik a vírushelyzetet. Erre a munkára a város minden polgára büszke lehet."- kezdte Pintér Tamás polgármester, aki egyebek mellett arról a példamutató magatartásról is beszélt, amelyet az elmúlt időszakban a szociális szférában dolgozók tanúsítottak: "A betegek, idősek, segítségre szorulók ápolása, gondozása morális kötelességünk. Tudjuk, hogy ezt a munkát professzionálisan látják el, sokszor saját egészségük kockáztatásával, magánéletük háttérbe szorításával." Mint mondta az önkormányzat nagyon nehéz pénzügyi helyzetet örökölt, de a Rajta Újváros frakció tagjaival közösen kiemelten fontosnak tartották, hogy elismerjék a fent említett szervezetek munkáját.

Szabó Zsolt alpolgármester elmondta: a legjobb befektetés az önkormányzat számára, ha a dunaújvárosi lakosok elégedetten, megbecsülten élhetik mindennapjaikat. Kiemelte: a legutóbbi közgyűlés alkalmával elfogadták azt a rendeletet, amelynek célja, hogy az ESZI- ben, Útkeresés Segítő Szolgálat Családok Átmeneti Otthonában, és a Jószolgálati Otthon Közalapítvány fogyatékos személyeket gondozó intézményében dolgozókat támogassák. Ezzel kívánják elismerni a vírushelyzet hónapjaiban nyújtott többletmunkát. Emberségből, méltóságból, és szakmai elkötelezettségből jelesre vizsgáztak - fogalmazott Szabó Zsolt. Annál is inkább, mert a kormányzat „megfeledkezett” ezekről az emberekről, tőlük semmilyen anyagi elismerést nem kaptak – mondta el az alpolgármester. Emiatt az önkormányzat lehetőségeihez képest szeretné honorálni az erőfeszítéseket, ezért az ESZI számára 15 millió forintot, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány számára 1 millió, illetve a Családok Átmeneti Otthona számára szintén egymillió forintot biztosítanak arra, hogy munkatársaikat jutalmazzák. A juttatás közel 200 dolgozót érint. Közülük kb. 150-en már meg is kapták ezt az összeget, és hamarosan a többiek számlájára is megérkezik a pénz. Átlagosan körülbelül bruttó 85 ezer forintos juttatásról van szó.

 

  • Frissítve: 2020. július 30.