fő tartalom

Lakossági igények, lehetséges megoldások

Hírkép: Lakossági igények, lehetséges megoldások

A Városüzemeltetési Osztály szakembereivel, valamint a városrész körzeti megbízottjával közösen tekintette át Barta Endre a 4. számú választókörzet megoldásra váró ügyeit, amelyeket az itt élők jeleztek felé. A bejárás során nemcsak a Római városrészben, hanem az Erkel kert és az Új Vasmű út a körzetbe tartozó részein is szemlét tartottak a résztvevők; Barta Endrét elkísérte a körzetbejárásra Kálló Gergely országgyűlési képviselő is.

A parkolás az egyik legkardinálisabb probléma, ennek megoldására is történtek felvetések, javaslatok a bejárás során. Emellett visszatérő gond egyes vendéglátó egységek törzsközönsége is, akik hangoskodásukkal zavarják a lakók nyugalmát- olvasható a Dunaújváros Online-on. Emellett egy sportpálya ügyében is megoldást sürgetnek az itt élők: "Van egy olyan sportpálya itt a körzetben, amely szintén egy olyan dologra adott okot, amely sokak elégedetlenségét szüli. Ezzel kapcsolatban lett egy megoldás, hogy egy kicsit a sportolás lehetőségét megtartva,de ennek az idejét egy kicsit megszabva fogunk változtatni az idősávon a pálya használatát illetően." - mondta Barta Endre, a körzet képviselője.
Hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a lakókkal együtt nézzenek körül az aktuális megoldandó feladatokban. Kiemelte: nem dönthetnek azok megkérdezése nélkül, akik itt laknak, így a lakókkal egyeztetve, az ő bevonásukkal eszközölnek majd a komfortérzetet növelő változtatásokat. 

Mindezek mellett zebra felfestés, és padok kihelyezése is szerepel a programban. Barta Endre kiemelte: a körzeti megbízott bevonása kulcsfontosságú, hiszen fontos, hogy a lakók vele közvetlen kapcsolatban legyenek, és ne csak az önkormányzati képviselőn keresztül, hanem direkt módon neki jelezve találják meg a konfliktusok feloldásának módjait. Ahogy említette: néhány vendéglátó egység „közönsége” okozta kellemetlenségek jelentős részben csökkentek azt követően, hogy a lakók jelezték ezt a körzeti megbízottnak. Ahogyan fogalmazott: természetesen nem szűnt meg teljesen a probléma, ám jelentős javulást értek el. Éppen ezért tartja fontosnak, hogy a lakókért dolgozó rendőrrel szoros kapcsolatban lehessenek az itt élők. 

  • Létrehozva: 2020. augusztus 10.