fő tartalom

Dr. Kunszenti Antal

Hírkép: Dr. Kunszenti Antal

Dr. Kunszenti Antal 1925. szeptember 5-én született Tiszaföldváron. Életét így mesélte el nekünk.

1925. szeptember 5-én születtem Tiszaföldváron. Egyetemi tanulmányaimat Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem. A diploma megszerzését követően először a Szent István Kórház gyermeksebészetén, majd a Szent László Kórház gyermek infectológiáján dolgoztam.

1954-ben szakvizsgáztam gyermekgyógyászatból, és még ebben az évben Dunaújvárosba költöztem. Itt ígértek lakást a családom számára, a gyorsan fejlődő, fiatalok lakta városban különösen sok gyermek született. Az idő múlásával szakmailag és emberileg is különösen szerencsésnek tartottam, hogy hosszú, 79 éves koromig folytatott orvosi munkám során első pacienseimnek nemcsak a gyerekeit, de az unokáit is elláthattam.

Munkámat 1975-ben Miniszteri Dicsérettel ismerték el, rá 10 évre pedig Kiváló Munkáért kitüntetésben részesültem.1985-ben vonultam nyugdíjba, de azt követően is aktív maradtam, hiszen rengeteg ügyeletet és helyettesítést elvállaltam.

Ez az év különleges számomra, hiszen nemcsak 70 éve vehettem át orvosi diplomámat, hanem szeptemberben 70. házassági évfordulónkat és 95.  születésnapomat is ünnepeltem feleségemmel, lányaimmal, 4 unokámmal és immár 4, pár hónap múlva 5 dédunokámmal. A mindennapokat bevásárlással, olvasással és a virágaim gondozásával töltöm.

 

  • Létrehozva: 2020. szeptember 9.