Rubin diplomás szépkorú ünnepelte 95. születésnapját

Hírkép: Rubin diplomás szépkorú ünnepelte 95. születésnapját

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban. Ezúttal a sokak által ismert, nyugalmazott gyermekgyógyászt, Dr. Kunszenti Antalt köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester. Dr. Kunszenti Antal otthonában, felesége társaságában fogadta az ünnepi jókívánságokat. A doktor úr egyebek mellett szívesen mesélt arról, hogy hogyan és mikor került Dunaújvárosba, ahogyan arról is, hogy mivel tölti a mindennapjait. Élettörténete a kattintás után olvasható.

Az örök optimista, nyugalmazott gyermekorvos az alpolgármester érdeklődésére szívesen kezdett időutazásba. Beszélt arról, hogy egyetemi tanulmányait Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte. A diploma megszerzését követően először a Szent István Kórház gyermeksebészetén, majd a Szent László Kórház gyermek infectológiáján dolgozott. 1954-ben szakvizsgázott gyermekgyógyászatból, és még ebben az évben Dunaújvárosba költözött. Növekvő családjának itt ígértek lakást, mert a gyorsan fejlődő, fiatalok lakta városban különösen sok gyermek született. Az idő múlásával szakmailag és emberileg is különös szerencsének tartotta, hogy hosszú, 79 éves koráig folytatott orvosi munkája során első pacienseinek nemcsak a gyerekeit, de az unokáit is elláthatta.

Munkáját 1975-ben Miniszteri Dicsérettel ismerték el, rá 10 évre pedig Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült.


Dr. Kunszenti Antal

1985-ben vonult nyugdíjba, de azt követően is aktív maradt, hiszen rengeteg ügyeletet és helyettesítést elvállalt. Lányai szerint sok munkája ellenére ők voltak a fő haszonélvezői édesapjuk különleges gyerekszeretetének, amely nyilvánvalóan döntő szerepet játszott abban, hogy egyikük éppen a gyermekgyógyászatot választotta.

Ebben az évben nemcsak 70 éve vehette át diplomáját, hanem szeptemberben 70. házassági évfordulóját és 95. születésnapját is ünnepli feleségével, lányaival, 4 unokájával és immár 4, pár hónap múlva 5 dédunokájával. Mindennapjait ma már bevásárlással, olvasással, virágainak gondozásával tölti.

  • Frissítve: 2020. szeptember 10.