"Dunaújváros a kultúra fővárosa is"

Hírkép: "Dunaújváros a kultúra fővárosa is"

Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester is bérletet vásárolt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő évadára. Kezdeményezésük célja, hogy jó példát mutatva hangsúlyozzák, hogy a lehetőségekhez mérten, kiemelten fontos a kultúra támogatása. "Dunaújváros a kultúra fővárosa is, használjuk ki a lehetőséget, támogassuk a művészeket jegy vagy bérlet vásárlással."- írta közösségi oldalán a polgármester. Őze Áron, az intézmény igazgatója egyebek mellett a járvány miatti új óvintézkedések részleteiről is beszámolt.  

"Négy előadást tartalmaz az őszi bérlet, amelyet a polgármester és alpolgármester megvásárolt. Természetesen a bérleti sorozat mellett is számos darabot tartogatunk még a nézőknek – hiszen amint lehetett, a nyár folyamán munkába álltak és próbálni kezdtek színészeink."- mondta Őze Áron.

A Város Évada igencsak színes lesz, hiszen a közönség válogathat majd az alkotásokból: a Jónás könyvét már bemutatták, a Sándor Mátyás díszbemutatója szeptember 25-én lesz, a Dollárpapa című zenés darab pedig október 9-én következik. Az intézmény több rendkívüli akcióval is készül a Város Évadára: a 70. születésnap alkalmából a 70 év fölöttiek például ingyen tekinthetik meg az előadásokat. A már említett biztonsági megelőző rendszabályok is folyamatosan élnek: egy-egy alkalomra a 375 fős színházterembe csupán 200 jegyet értékesítenek – de amennyiben szükséges, extra előadásokat is közbetűznek. A 80 fős stúdióteremben egyszerre 50 néző tartózkodhat. Szintén a megelőzést szolgálja a belépés előtti hőmérés, és kézfertőtlenítés, valamint az, hogy az érkezés után azonnal elfoglalhatóak az ülőhelyek.

A város vezetők kezdeményezésükkel támogatásukról biztosították a Bartók színházat. Pintér Tamás kiemelte a nehéz időszakban fontosnak érzi a mostanihoz hasonló gesztusokat:
"Bár a vírushelyzet közepén vagyunk, és joggal tartunk attól, hogy vagy saját magunk, vagy hozzátartozóink megfertőződhetnek, ennek ellenére a megfelelő előírások és óvintézkedések betartásával mindenképp lényegesnek tartom, hogy ellátogassunk a színházba. Nézőként így tudjuk erősíteni az intézményt és annak dolgozóit. Fontos, hogy az emberek lelkileg felszabaduljanak, amire jó lehetőséget biztosít a színház. Mindennapjaink megterhelőek lehetnek, ám mégis fontos, hogy feltöltődjünk. A távolság betartásával, a maszk használatával megelőzhetjük a bajt, ugyanakkor az előadások során egy időre kiszállhatunk a mindennapok mókuskerekéből."

  • Frissítve: 2020. szeptember 11.