fő tartalom

Negyvennél is több napirendet tárgyalt a Közgyűlés

Hírkép: Negyvennél is több napirendet tárgyalt a Közgyűlés

Nyílt ülést tartott Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtök délelőtt a Városházán.  Az ülésen negyvennél is több napirendi pontot tárgyaltak. A közgyűlés elején a városvezetés köszöntötte a dunaújvárosi DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának játékosait: Mihók Attila tanítványai a közelmúltban ugyanis megvédték Magyar Kupa elsőségüket az UVSE ellen. Ennek apropóján egy-egy csokor virággal ajándékozták meg a játékosokat. A köszöntő után szavaztak egyebek mellett a Vasas Táncegyüttes támogatásáról és a mobil kézilabda csarnok üzemeltetéséhez szükséges költségekről is. 

A nyári szünet utáni első nyílt ülésen a döntéshozók többek között arról is szavaztak, hogy Dunaújváros Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtson be a Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció IV. ütem címmel megjelent pályázati felhívásra, a Dunaújváros Szalki-szigeti Szabadstrand természetes fürdőhely fejlesztése érdekében. 

Ezen túl megoldódott a dunaújvárosi Vidámpark területén létrehozott kalandpark üzemeltetésének kérdése is: az Allinferr Media Kft. kapja a megbízást, mégpedig évente 4,2 millió forintos bérleti díj ellenében. Szintén napirenden szerepelt egy, a térség jelentős foglalkoztatóját érintő kérdés: a Hamburger Hungária Kft. kezdeményezte, hogy a jelenleg Kisapostaghoz tartozó ingatlanokon tervezett fejlesztések a jövőben Dunaújváros területéhez tartozzanak. Ennek jogi lebonyolításához és egyéb szervezési munkálataihoz is hozzájárult a testület. 

A közgyűlés a Vasas Táncegyüttes támogatásáról is szavazott. Mint azt a leírásban olvasható: "A Vasas Táncegyüttes generációk óta fontos szereplője a város kulturális életének, különböző korcsoportokban 150-200 taggal dolgozik, csoportjai rendszeresen fellépnek városi nagyrendezvényeken, vállalati rendezvényeken is. Az együttes fenntartója az MMK Nonprofit Kft., a működését segíti a Vasas Táncegyüttes Alapítvány." Az alapítvány mintegy 1 millió forint támogatást igényelt az önkormányzattól: "… 2 fesztiválrészvételre, koreográfiavásárlásra, valamint jelmezek és kellékek vásárlására. A továbbra is bizonytalan járványügyi helyzet és az év utolsó negyedében történő utalás miatt a felhasználás végső időpontját a korábban szokásos december 31-e helyett javasoljuk a jövő év február 28-ig meghosszabbítani" – áll a leírásban. A testület jóváhagyta a kérelmet.

Szintén napirenden szerepelt egy mobil kézilabda csarnok üzemeltetése és annak költségvonzata. A leírásban szereplő ismertetés szerint: az önkormányzata és az UNISZOL – Létesítménygazdálkodási Zrt. között május végén adásvételi szerződés jött létre a kézilabda Mobilcsarnok vonatkozásában. A létesítmény teljes körűen a rendeltetésének megfelelően jelenleg nem üzemeltethető. A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. megküldte a mobil kézilabdacsarnok üzemeltetéséhez szükséges kivitelezési munkára, szenny- és ivóvíz hálózat üzembe helyezésére vonatkozó, bruttó 13,5 milliós árajánlatát. A testület ebben a kérdésben is igennel szavazott. 

  • Létrehozva: 2020. szeptember 20.