Fél millió forint a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületnek

Hírkép: Fél millió forint a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületnek

8959 darab eladott burgonyás kenyér és 447 950 forint- ez az elmúlt negyedév mérlege a Dunaújváros Kenyere akcióban. A vevők az elmúlt három hónapban minden, a Szécsényi Pékség ezzel a megjelöléssel ellátott termékének árából 50 forinttal a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületet támogatták. Az akcióban befolyt összeget Pintér Tamás polgármester fél millió forintra kerekítette.

 

A Dunaújváros Kenyere akció keddi sajtótájékoztatóján a polgármester úgy fogalmazott: „ezúttal is jó helyre kerül ez az összeg”, hiszen mint mondta, a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület által folytatott munka mindannyiunk számára fontos, ugyanis gyermekeink egészségéért, a sportolásukért dolgoznak nap, mint nap.

Az utánpótlás neveléssel foglalkozó sportegyesület nevében ifj. Azari Zsolt vette át a polgármestertől és Róka Sándortól, a Szécsényi Pékség kereskedelmi vezetőjétől a befolyt összeget szimbolizáló csekket. „Köszönjük szépen az egész egyesület nevében. Azt gondolom, hogy nagyon jól jön a támogatás. Minden forintot a gyerekekre fogunk költeni. Azt elmondhatom, hogy az utánpótlás egyesületünk felszálló ágban van. Egyre több gyerek jár sportolni, egyre jobb eredményeket érnek el, fejlődünk, és a jövőben is ezen dolgozunk.”- mondta ifj. Azari Zsolt.

Az eseményen a polgármester a következő három hónap kedvezményezettjét is bejelentette: „Megtaláltuk azt a közösséget, akiknek a tagjai azt gondolom, hogy nagyon sokat tevékenykedtek Dunaújvárosért, illetve szűkebb környezetükért, az Újtelepi környezetért. Ezt az elmúlt időszakban többször is bizonyították: példának okáért az elektromos hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan, amelynek részeként a lakók a város több pontján, a lehetőségnek köszönhetően megszabadulhattak fölöslegessé vált elektronikai hulladékaiktól. Azt gondolom, hogy a Városvédők Újtelepért Egyesület támogatása egy jó irány, hogy megmutassuk: ha működnek a városban ilyen közösségek, akik a környezetükért tesznek, az akkor a város számára is egy pozitív képet mutat. Erre biztatok mindenkit a jövőben is. Próbáljunk meg összefogni és közösen építeni egy új várost!” – tette hozzá Pintér Tamás.

A Városvédők Újtelepért Egyesület elnöke, Kissné Fehér Éva ismertette, hogy mire is költik majd az akcióban befolyt összeget: „Nagyon várjuk már, hogy vége legyen ennek a vírushelyzetnek. Bízunk benne, hogy ez tavasszal bekövetkezik, és jövő év áprilisában egy vírustemető pikniket szervezhetünk, mindemellett pedig decemberben a gyermekeknek szeretnénk egy kreatív adventi készülődést rendezni, valamint új kezdeményezésként egy Halloween-i felvonulást, szintén a nebulók számára.”

A jótékonysági akció tehát folytatódik: a következő hónapokban a Városvédők Újtelepért Egyesület részesül a felajánlásból, a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják az egyesületet.

  • Frissítve: 2020. október 14.