fő tartalom

A lakosságnak köszönhetően idén is virágba borult a város

Hírkép: A lakosságnak köszönhetően idén is virágba borult a város

71 pályázó, összesen 82 pályázat –az idén már 21. alkalommal megrendezett „Virágos Dunaújvárosért” versenyen ezúttal hét kategóriában hirdettek eredményt szerda délután a Városházán. A díjazottak elismeréseit Pintér Tamás polgármester, Szabó Zsolt és Barta Endre alpolgármesterek közösen adták át.

 

Az eredmények kihirdetése előtt Pintér Tamás polgármester egy személyes történetet osztott meg a jelenlévőkkel, majd kiemelte, hogy büszkeséggel tölti el a pályázók áldozatos munkája, akik időt és fáradságot nem sajnálva gondozzák környezetüket, egy közösségként tesznek azért, hogy városunk élhető legyen. „Nagyon büszke vagyok Önökre, és egyben a hálámat is szeretném kifejezni mindannyiuk számára. Ez az összefogás az, amellyel különbek tudunk lenni: az önök segítségével egy élhető, és szép Dunaújvárost teremteni.”- tette hozzá Pintér Tamás.

Petrovickijné Dr. Angerer Ildikó, a környezetvédelmi szakcsoport vezetője és az akció főszervezője elmondta: a lakossági virágosítási versenyre ezúttal hét kategóriában 71 városlakó nevezett 82 pályázattal. Idén is volt olyan versenyző, aki több kategóriában indult. A megmérettetés célja pedig kettős: a lakosság szemlélet formálása és a város szépítése. „Aki a szépet, a virágot szereti és gondozza, valamint kiskerteket, virágos erkélyeket, helyszíneket létesít, az biztos, hogy utána nem fogja bántani, összeszemetelni és rongálni ezeket a kerteket. A másik nem titkolt cél, hogy Dunaújváros rengeteg panel épületből áll, és, hogy ezáltal a verseny által minél virágosabb, színesebb, esztétikusabb és élhetőbb legyen ez a város, hiszen szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak ezek a kertek, sokkal vonzóbbá teszik és szépítik városunkat.”

Hozzátette még, hogy a döntésnél szigorú szempontokat vettek figyelembe. „Nagyon fontos, hogy a pályázati időszak alatt szépek és gondozottak legyenek ezek a virágoskertek. Nem elég, hogy valaki benyújt  a pályázathoz egy-két fotót, amelyen gyönyörű a látvány aztán, ha a zsűri kimegy a helyszínre ott épp az ellenkezőjével szembesülnek.”

A különböző kategóriákban az első három helyezettet díjazták, de a kategóriákon belül többen is különdíjban részesültek.  

A „Legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert” kategóriában az 1. helyezett a Dunaújvárosi Egyetem lett, a különdíjas a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és a Móricz Zsigmond Általános Iskola lett. A „Legszebb virágosított üzlet/vállalkozás/szervezet előkert/homlokzat” kategóriában 1. helyezett a Meisser Ferroste Kft. lett.  

A „Legszebb családi házas előkert” kategória győztese Maradáné Králl Edit, különdíjasai pedig: Horváth Andrea és Veszeli Géza, valamint Maczula Zoltán lettek. A „Legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély” kategóriában első helyezett Asztalos Gizella bizonyult a legjobbnak. A „Legszebb lakosság által virágosított erkély” kategória győztese Varga Sándor lett, külön díjat kapott Zsoldos Lászlóné és Zsoldos Mónika. A „Legszebb közterületi lakossági virágláda” kategóriában 1. helyezett Zeker Nándorné lett. A „Legszebb közterületi lakossági előkert” kategóriában a képzeletbeli dobogó tetejére Forgó Józsefné állhatott.

Mindezek mellett díjat kaptak még a leghűségesebb pályázók, akik már 5, 10, 15 illetve 20 éve folyamatosan részt vesznek a vírágosítási versenyen. Ugyanakkor nem maradtak ki a több mint 5 éve hűséges pályázók és az „első fecskék” sem, utóbbiakból 13 kaptak ajándékot.   

A több mint 20. éve hűséges pályázója címet idén a Dunaújvárosi Óvoda Kincskereső Tagóvoda, a több mint 15. éve hűséges pályázója címet Maradáné Králl Edit vehette át.

  • Létrehozva: 2020. október 15.