Rendhagyó családi nappal készül az Intercisa Múzeum

Hírkép: Rendhagyó családi nappal készül az Intercisa Múzeum

A város alapításának 70. évfordulója alkalmából rendhagyó családi napot szervez az Intercisa Múzeum. 2020. november 7-én 10 és 16 óra között várják mindazokat, akik szeretnék jobban megismerni városunk nevezetes emlékeit, és ehhez van kedvük a várost is bejárni, akár kerékpárral, tömegközlekedéssel vagy autóval. A résztvevők az Intercisa Múzeumban nevezhetnek, itt egy feladatlapot kapnak, amelyen Dunaújváros 7 helyszíne szerepel, ezeket - a feladatlapon található információk alapján - meg kell találni és ott egy szelfit készíteni. A játék célja, hogy minél többen megtalálják a város különböző pontjain lévő emlékeket, a feladatlap kitöltésével pedig alaposabban megismerjék városunkat.

A szelfiket az intercisaszelfizz@gmail.com e-mail címre kell elküldeni 15:30-ig. A kitöltött feladatlapokat szintén 15:30-ig várják, akár e-mailben vagy személyesen. A legjobb eredményt elérők szerény díjazásban részesülnek. A szervezők a felkészüléshez a Dunaújváros története című kiadványt ajánlják. A könyv interneten is elérhető: https://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/Dunaujvaros/index.htm

A nyertesek nevét - a vírushelyzetre tekintettel - november 7-én 16 óra után az Intercisa Múzeum Facebook oldalán, valamint honlapján teszik közzé. A győztesek nyereményeiket november 9-től vehetik át az Intercisa Múzeumban hétfőtől péntekig, 8-15.30 között.

A családi nappal párhuzamosan a múzeum épületében tartják a „Múzeumbejárás - Az Intercisa Múzeum pincétől a padlásig felfedezésre vár!” című programot is- ennek részeként az érdeklődők betekinthetnek az intézmény falai között zajló mindennapi munkába, megismerhetik az elzárt helyszíneket, az addig ismeretlen múzeumi tevékenységeket, de láthatnak egyedi tárgyakat is. A programokra előzetes bejelentkezés szükséges a múzeum telefonszámain  (06/25-411-315, 408-970) valamint e-mail címén (intercisamuz@gmail.com) 2020. november 4-ig az alábbi időpontokra: 10 óra, 11.30 óra, 13 óra, 14.30 óra.

A családi nap ideje alatt a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.

 

  • Létrehozva: 2020. október 27.