Semmitmondó válasz érkezett a kormánytól a Vasmű dolgozóinak

Hírkép: Semmitmondó válasz érkezett a kormánytól a Vasmű dolgozóinak

Több ezer dunaújvárosi ember megélhetésének és mindennapjainak ügyében nincs helye a pártpolitikának, a kormány viszont ezt láthatóan máshogy gondolja. A város vezetése továbbra is azon dolgozik, hogy a Vasmű dolgozóinak nyugodt karácsonya legyen, és utána is bizalommal tekinthessenek a jövőbe! A részletekről Pintér Tamás polgármester Facebook oldalán számolt be: 

"Október 22-én régóta nem látott egység alakult Dunaújvárosban. A közgyűlés pártjai és képviselői egyhangúlag szavazták meg azt az 5 pontos javaslatcsomagot, amiben Magyarország kormányának közbenjárását és segítségét kértük a Vasmű dolgozóinak. Mint Dunaújvárosban mindenki előtt ismert: a vasműs dolgozók immár két hónapja csak részletekben kapják meg a fizetésüket.
A kialakult helyzetet részletesen is bemutattam az Orbán Viktornak küldött levelemben is. Leírtam neki, hogy javaslataink nem a menedzsment, hanem a 4500 dolgozó megsegítéséről szólnak.

 

A miniszterelnök helyett Gulyás Gergely néhány sorban válaszolt, a kormány nevében elzárkózott a segítségtől, arra hivatkozva, hogy a Vasmű magánkézben van.

Már korábban elmondtam: több ezer dunaújvárosi ember megélhetéséről, mindennapjairól van szó, ezért ebben az ügyben semmilyen pártpolitikának nincs helye, ezért nem kommentálom ezt a választ.

Mi továbbra is azon dolgozunk, hogy a Vasmű dolgozóinak nyugodt karácsonya lehessen és utána is bizalommal tekinthessenek a jövőbe!"

  • Frissítve: 2020. november 20.