fő tartalom

Több helyszínen ültettek fákat

Hírkép: Több helyszínen ültettek fákat

A Dózsa II. városrészben a Margaréta Tagóvoda melletti területen, a Kertvárosban a Diófa utca sarkán, Óvárosban pedig a '48-as emlékműnél helyeztek el egy-egy facsemetét a DVG. Zrt. munkatársai. A zöldítés mellett a környék megszépítése és a közösségépítés is a meghatározott célok között szerepelt a kezdeményezésben. 

 

A Margaréta óvoda környezete látványosan megújult az utóbbi időben Raduka Zsuzsanna önkormányzati képviselő munkájának köszönhetően, ennek újabb lépése volt, hogy a korábban magról nőtt bokrok és fák helyére egy hársfasort ültettek a DVG Zrt. szakemberei. "Régóta terveztük a környék megszépítését. Páhi Péter képzőművész keze munkáját dicsérik a trafóházon és az óvoda kerítésén látható alkotások, amelyek hozzájárulnak, hogy a mindennapokban is szép, tetszetős dolgok vegyenek körül bennünket, és bízom benne, hogy az itt élők komfortérzetéhez is hozzájárulnak. A festmények mellett több új kukát is kihelyeztünk és rendbe hoztuk az óvoda udvarát, emellett pedig a mai napon a faültetés is megtörtént."- mondta el Raduka Zsuzsanna.  

 

A faültetés a Kertvárost is érintette: a Diófa utcában állították fel egy fenyőfát. Az itt élők úgy tervezik, hogy az ünnepek alatt közösségi karácsonyfává díszítik azt. Székely Károly, a körzet képviselője a helyszínen elmondta, közös sikernek tekinti az akciót:
"Örömömre szolgál, hogy a lakók megkeresésére sikerült elhelyezni ide ezt a fát, és bízom benne, hogy hosszú évekig díszíthetjük majd ezt karácsonykor az itt élőkkel közösen. Kitűnő közösség működik itt a környéken, ahol nemcsak a térségre, hanem egymásra is nagyon ügyelnek az emberek."

Az aranyvölgyi úti '48-as emlékmű körül pedig egy tiszafát pótoltak, itt ugyanis eredetileg 13 fa állt, a 13 aradi vértanú emlékére, egy azonban eltűnt az évek során.

  • Létrehozva: 2020. december 1.