fő tartalom

Folytatódik a szelektív hulladékgyűjtő edények átvétele

Hírkép: Folytatódik a szelektív hulladékgyűjtő edények átvétele

Dunaújváros területén fokozatosan megkezdjük a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetését. Ennek során egy tájékoztató matricával ellátott, 120 literes, kerekes gyűjtőedényt díjmentes használatra kapnak azok, akik érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkeznek. Első körben a családi házas övezetek kerülnek sorra.

 

Az edények kiosztása fokozatosan történik majd, a város családi házas övezeteit hét részre osztva, minden hétvégén másik terület lakói vehetik át az edényeket. Az aktuálisan érintett utcákról Dunaújváros hivatalos weboldalán, facebook oldalán, és a Dunaújváros Hetilapban adunk tájékoztatást.

AZ ÚJ GYŰJTŐEDÉNY ÁTVÉTELI HELYE: Volt Újtelepi Iskola, Dunaújváros Jókai Mór utca 19.

AZ ÉRINTETT UTCÁK:  Bagolyvár utca, Baracsi út, Berkenye köz, Csillagdomb utca, Csillagfény utca, Csillagfürt utca, Dobó István út (18-60), Eper köz, Fiastyúk utca. Gandhi utca, Gárdonyi Géza utca, Gőzmalom utca, Hunyadi János utca, Jókai Mór utca, Juhar köz, Kinizsi utca, Kölcsey Ferenc utca, Körösi Csoma Sándor utca, Móra Ferenc utca, Móricz Zsigmond utca, Muskátli utca, Nyírfa köz, Patak köz, Platán köz, Rákóczi Ferenc utca, Szent György út, Szilágyi Erzsébet út, Szilvás utca, Szondi utca, Tamási Áron utca, Tejút köz, Thököly Imre utca, Toldi köz, Tóth Árpád utca, Tölgyfa köz, Vak Bottyán utca, Venyimi út, Zrínyi utca 

AZ ÁTVÉTEL IDŐPONTJA: 2021. február 26. (péntek) 9:00-17:00

                                         2021. február 27. (szombat) 8:00-14:00

AZ ÁTVÉTELHEZ SZÜKSÉG VAN: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya

(Az edényt meghatalmazott is átveheti, amennyiben írásos meghatalmazást visz magával. A meghatalmazáshoz minta található a www.kdv.hu , illetve a tájékoztatóhoz mellékelve)

Ha a szerződő lakcíme nem a szolgáltatással érintett ingatlanba van bejegyezve, akkor kérjük hozza magával a szolgáltatási szerződését, vagy a hulladékgyűjtési díjról szóló számlát is, ezekkel igazolható a jogosultság.

 

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

Mi a lakók teendője?

A szelektív gyűjtéssel kapcsolatban a lakóknak csak annyi a teendőjük, hogy a kijelölt időpontban az edényt átvegyék, a jövőben a megfelelő hulladékot abba gyűjtsék, a szállítási napokon kihelyezzék az ingatlanjuk elé, valamint az edényzet állagát megóvják, és azt rendeltetésszerűen használják.

Kell fizetni az új edényért?

Nem. Azt mindenki ingyenesen kapja, aki érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkezik. Az elszállításnak sincs plusz költsége.

Mi a teendő, ha sem személyesen, sem meghatalmazott útján nem tudom átvenni az edényt a meghatározott időpontban?

Miután lezáródik a helyszínen történő átvétel, személyesen lehet átvenni az edényeket a Dunanett Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán (2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 2.). FONTOS: Mindenki csak azon az átvételi ponton tudja átvenni az edényt, amelyikhez az ő utcája tartozik.

Ha nem lesz elég a gyűjtőedény, mert pl. sok kartondoboz hulladékom van, akkor azt az edény mellé kihelyezve elviszik?

Abban az esetben, ha a gyűjtőedénybe elhelyezhető szelektív hulladékot, átlátszó műanyag zsákba, a gyűjtőedény mellé helyezik, akkor a szolgáltató ezt is el fogja szállítani.

Ezután a szelektíven összegyűjtött zsákos hulladékot el sem viszik?

Ha az edényen felül szelektív hulladék keletkezik, a már megszokott módszerrel áttetsző és átlátszó zsákban kihelyezhető az edény mellé, és elszállításra kerül.

Hol találok részletes leírást arról, hogy pontosan mi helyezhető a szelektív gyűjtőedénybe?

A www.kdv.hu és a www.dunaujvaros.hu weboldalakon. E mellett az edény oldalára ragasztott rajz is segít eligazodni.

A kommunális szemét elszállítását módosítja ez a lépés?

A vegyes települési hulladékot az eddig használt, meglévő edényben kell gyűjtenünk. Ennek elszállítása továbbra is a korábbi hulladékgyűjtési napokon történik. Ott, ahol ez változik, a közszolgáltatónk idejében tájékoztatni fog minket.

A társasházaknál mikor vezetik be ezt a rendszert?

Ezen is folyamatosan dolgozunk, várhatóan még a nyár folyamán a társasházaknál is sor kerülhet a gyűjtőkonténerek kiosztására és a házhoz menő szelektív gyűjtés bevezetésére.

  • Frissítve: 2021. február 24.
  • Létrehozva: 2021. február 23.