fő tartalom

Parkolókérdés: lakossági megkeresés alapján járt el a képviselő

Hírkép: Parkolókérdés: lakossági megkeresés alapján járt el a képviselő

Szemlét tartott a körzetében kollégáival Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os választókörzet önkormányzati képviselője. Az Esze Tamás és Balogh Ádám utca közötti területeken a lakosság kérésére új parkolóhelyek létrehozása a cél. 

 

 

Dunaújvárosban sarkalatos pont a parkolás kérdése. Ennek kapcsán az alpolgármester kollégái társaságában felmérte a körzete lehetőségeit új parkolók kialakítása kapcsán, hiszen lakossági igény mutatkozik a területek bővítésére. Szabó Zsolt így fogalmazott:

 – A választókerület képviselőjeként megkerestek a lakók, hogy felmérjük, hogyan tudnánk enyhíteni a helyiek parkolási helyzetét. Kollégáimmal ezért megnéztük, hogy a területen hol lenne lehetőség új területek kijelölésére úgy, hogy az ne zavarja a lakosság mindennapjait. A Technikum városrész egyik sajátossága, ezzel együtt nagy előnye, hogy egy zöld, családias része a városnak, rengeteg fával, zöld területtel. A parkolóhelyek bővítése mellett a körzet jellegének a megőrzése is cél számunkra, ehhez pedig szükségünk lesz majd a rendőrség, a katasztrófavédelem, illetve a kormányhivatal engedélyére is.

A helyzet nehéz, de nem reménytelen: például néhány héttel ezelőtt Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Szemenyei István, a Rudas középiskola igazgatója megegyeztek abban, hogy a Római városrészben lakók használhatják az iskola melletti parkolót a megadott időintervallumban, ezzel is bővítve a parkolási lehetőségeket a városban.

  • Létrehozva: 2021. április 13.