fő tartalom

Utassy Éva (1953-2021)

Hírkép: Utassy Éva (1953-2021)

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy

Utassy Éva,

önkormányzati képviselő 2021. április 21-én,

életének 68. évében elhunyt.

 

Utassy Éva 1953. október 9-én született Heves megyében. A ’80-as évek elején költözött Dunaújvárosba. A Vasgyárban minőségellenőri területen helyezkedett el, ahol – mint olyan sokan mások – nemcsak munkahelyre, hanem második otthonra is lelt. Számítástechnikai és termelésirányítási ismereteket szerzett. Mindig is szívesen foglalkozott kollégáival, barátaival, embertársaival. Hosszú éveken át segítette a Vasas Szakszervezet munkáját is.

2018. októberi nyugdíjazását követően, a mások sorsa iránti érzékenység, a segítőkészség a közszolgálat felé irányította. Ezért vállalta a megmérettetést a 2019. októberi önkormányzati választáson, ahol nagy többséggel választották meg a Belváros és a Duna-part önkormányzati képviselőjévé.

Képviselőként és idősügyi tanácsnokként is szívügyének tekintette a dunaújvárosi idősek képviseletét. Mindenki problémája fontos volt számára, magáénak érezte, kereste rá a megoldást. Empátiáját, közvetlenségét mindenki tapasztalhatta, aki megszólította az utcán, vagy felkereste Őt gondjaival. Amíg tudta, még kórházi ágyáról is körzete ügyeit intézte.

Utassy Évát Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. 

  • Frissítve: 2021. április 27.
  • Létrehozva: 2021. április 21.