fő tartalom

Városszerte folyamatosak a tavaszi munkálatok

Hírkép: Városszerte folyamatosak a tavaszi munkálatok

Negyedik hete tartanak a tavaszi fűnyírási munkálatok a város minden pontján. A DVG Zrt. munkatársai emellett a különböző tereprendezési és csinosítási feladatokat is folyamatosan végzik városszerte. Most még kaszálnak, de pár héten belül már virágosítanak - a cél a rendezett környezet kialakítása lesz.

 

Fűvágás, fák metszése és virágosítás – ezek azok a munkálatok, amelyeket a tavaszi időszakban a DVG Zrt. az önkormányzat megrendelésére végez. A zöldterületek karbantartása folyamatos: a tavaszi fűnyírás már hetek óta tart a város pontjain.

– A negyedik hétbe léptünk a kaszálás tekintetében. Egy kanyarral kb. egy hónap alatt érünk körbe a városban. Mindig a kiemelt, frekventáltabb városrészeken kezdjük a kaszálást, és haladunk szépen sorban. Türelmet kérünk szépen a városlakóktól, ugyanis a költség optimalizálás érdekében alvállalkozók nélkül, a megszokottól picit lassabban zajlanak ezek a munkálatok, de ezúton is szeretnék biztosítani minden dunaújvárosit, hogy minden szükséges területre eljutnak a kollégák – tájékoztatott a részletekről Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazat vezetője. Hozzátette: a kaszálás második körét az időjárás függvényében a napokban kezdik majd. 

Városszerte folyamatosak a tavaszi munkálatok

Mint azt Mészáros László kiemelte, a zöldterületek karbantartási munkálatai közé tartozik egyebek mellett – a szakmai irányelveket figyelembe véve -  a fák metszése, a gallyazás is. Mint mondta: nem szabad megfeledkeznünk az erdőápolásról esem, hiszen az is az ágazat feladata: a télen telepített erdők (is) folyamatos odafigyelést és törődést igényelnek.

– Pár héten belül pedig megkezdődik a virágosítás – ismertette az elkövetkezendő időszak egyik fő feladatát. Mint mondta: a város egyik kiemelten fontos, intenzíven kezelt közterülete a Molnár László Emlékpark, amelyet jelenleg árvácskák és tulipánok díszítenek, azonban pár héten belül egynyári nebáncsvirágokat ültetnek az ágyásokba.

Hozzátette még, hogy a legfőbb munka csak ezután következik, amely a növények ápolása és gondozása. Ehhez hozzátartozik többek között a gyommentesítés és a kapálás is.

  • Frissítve: 2021. május 16.
  • Létrehozva: 2021. május 14.