fő tartalom

Szent II. János Pál pápa születésének 101. évfordulójára emlékeztek

Hírkép: Szent II. János Pál pápa születésének 101. évfordulójára emlékeztek

101 éve, 1920. május 18-án született II. János Pál pápa – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester a lengyel nemzetiségi önkormányzat tagjaival és Leszno város delegációjával közösen helyezett el koszorút a katolikus egyház egykori vezetőjének mellszobránál.

 

 – Számomra igencsak különleges alkalom, hogy testvérvárosunk, Leszno delegációjával, illetve a Lengyel nemzetiségi önkormányzat tagjaival koszorúzhattuk meg Szent II. János Pál pápa mellszobrát, amely itt, az Apáczai Csere János utcánál található, 2005 óta pedig már az egykori Szentatya nevét viselő téren látható – mondta Barta Endre alpolgármester. Mint kiemelte, a 2010-ben Rohonczi István „ROHO” által készített mellszobrot a tavalyi évhez hasonlóan, idén is megkoszorúzták egy lengyel és egy magyar zászlóval körbefont babérkoszorúval, jelképezve a lengyel – magyar barátságot.

– II. János Pál pápa 101 évvel ezelőtt,  1920. május 18-án született. Ez idő tájt eljövünk ide lengyel barátainkkal a Krisztus Király Templomhoz, hogy emlékezzünk „Mindenki” pápájára. Ez az esemény a tiszteletadás mellett alkalmat ad a találkozásra, amely a vírushelyzet miatt az utóbbi időszakban elmaradt, hiszen a városvezetésnek kiemelten fontos a testvérvárosi kapcsolat ápolása. Ezen a találkozón önkormányzatunk nevében kifejeztem a tiszteletünket mind a lengyel nép, mind a helyi közösségük előtt.

Szent II. János Pál pápa születésének 101. évfordulójára emlékeztek

II. János Pál pápa 1978. október 16-án választották pápává. 27 évig tartó pápasága az egyik leghosszabb ideig tartó a történelem során. Beiktatása után sorra járta a római plébániákat. Két alakalommal járt Magyarországon, 1991. augusztus 16. és 20. valamint 1996. szeptember 6. és 7. között.

  • Létrehozva: 2021. május 28.