Nics Éva (1951-2021)

Hírkép: Nics Éva (1951-2021)

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja,

hogy a Jószolgálati Otthon Közalapítvány kuratóriumi elnöke,

Nics Éva

életének 70. évében elhunyt.

 

Nics Éva tősgyökeres dunaújvárosiként a várossal együtt élte le életét. Az Élelmiszeripari Főiskola Állattenyésztési Karán végzett 1978-ban. 1993-ban kopogtatott be a Jószolgálati Otthon ajtaján, és a intézmény gazdasági vezetője lett. Ebben az évben szerzett OBS menedzseri diplomát, és felelős vezetőként természetes volt számára a továbbtanulás: 1996-ban elvégezte a BKE Agrárközgazdász Szakosítót.

A Jószolgálati Otthon pénzügyi és számviteli munkáját szervezte, irányította. Hathatós munkájával több alkalommal sikerült különféle pályázatokon nagyobb összeget nyerni a Jószolgálati Otthon számára.

2003-ban az intézmény közalapítvánnyá alakult, Nics Évát pedig kuratóriumi elnökké nevezték ki. Az elmúlt évek férőhely bővítést, mindkét ház teljes korszerűsítését, új szolgáltatás bevezetését, sok-sok pályázati forrás megnyerését eredményezték. Mintegy 100 millió forintos beruházás bonyolítását végezte.

Az utolsó pillanatig ellátta az elnöki feladatait, a mintegy 300 millió forintos „nagyvállalat” működésének igazgatását, képviseletét. Mindig azt mondta, hogy itt találta meg azt, amit keresett, kicsit a számok rabjaként, de érző szívvel, minden figyelmét az ellátottakra, az ellátásra fókuszálva. A 25. éves jubileumi évkönyvben írja: „Találtam egy csodálatos, őszinte világot, ahol a „gyerekek” ha rád mosolyognak, nem szúrnak közben hátba. Találtam egy elhivatott, összetartó csapatot, akik egy irányba húzzák-tolják a szekeret. Ahol az álmok segítségükkel valóra válhatnak.”  

Emlékét megőrizzük - nyugodjék békében!

  • Frissítve: 2021. június 8.