fő tartalom

Előrehozott évadnyitó a Bartókban - már augusztustól él a színház

Hírkép: Előrehozott évadnyitó a Bartókban - már augusztustól él a színház

Bár a Bartók Színház tényleges újranyitása még várat magára, a városlakók addig sem maradnak színház élmény nélkül. A Bartók csapata amellett, hogy  több produkciót is folyamatosan próbál  a nyári szabadtéri helyszínekre, amelyből akad bőven, már augusztusban elkezdi a jövő évadot.

 

– Igencsak színes nyári fesztivál elé nézünk, hiszen több rangos eseményre is meghívást kaptunk, amely hatalmas megtiszteltetés a számunkra – kezdte Őze Áron, a Bartók Színház igazgatója.

– A  következő hetekben sorra jönnek a vendégjátékaink: június 23-án Szentendrére utazunk a „felújított” Utánképzés ittas vezetőknek című produkciónkkal, majd június 26-án Kisvárdára visszük a Sándor Mátyást a Kisvárdai Magyar Színházak Fesztiváljára. Július 4-én pedig Gyulán a  Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiválján mutatjuk be a Hamlear-t Nagy Ervinnel és Koltai Róberttel.

Mint azt Őze Áron elmondta, a Hamlear próbái hetek óta zajlanak, és az alkotók, valamint a szereplők is elképesztően élvezik.

–  Nagy Ervin és Koltai Róbert, városunk díszpolgárai nyugodtan mondhatom, hogy „hazajöttek” . Nagy Ervin itt született, Koltai Róbert a gyerekkorát töltötte itt. A próbafolyamatok elképesztően jó hangulatban telnek. A Hamlear, a Dán királyfiból lett brit király Shakespeare két tragédiájának – a Hamletnek és a Lear királynak – cselekményét fűzi egybe, szerkezete és nyelve is a shakespeare-i hagyományokat követi. A Hamlear a Gyulai Várszínházzal közös produkciónk, így a nyári fesztiválszezonban július 4-én mutatjuk be Gyulán.  

 

Előrehozott évadnyitó a Bartókban - már augusztustól él a színház

A darab egyik próbájára Pintér Tamás polgármester is ellátogatott, aki mint mondta, öröm, hogy Dunaújváros két díszpolgárát együtt láthatjuk majd ebben a komédiában, amely a pandémiás időszak után igazán ránk fér.

– Nagy Ervinre és Koltai Róbertre is igazán büszkék lehetünk, ahogyan a színház minden dolgozójára. Az elmúlt időszak mindannyiunk számára nagyon nehéz volt, de a városunk kulturális intézményei – köztük a színház is – nem hagyták kultúra nélkül a várost: az online felületre költöztették programjaikat. A Hamlear egyik próbájára volt szerencsém benézni, a remek hangulata már most biztosíték rá, hogy kiváló darabot láthatunk majd, amely méltó a város 70. születésnapjához is, és a Város évadához is – fogalmazott a polgármester.

Előrehozott évadnyitó a Bartókban - már augusztustól él a színház

Őze Áron beszélt az új évadról is, amelyet már augusztusban megnyitnak, méghozzá a Bartók Liget nyári programsorozatával, amelynek részeként három nyárestén át, augusztus 27-29-ig a nézők a Nem leszek a játékszered! című előadást láthatják, amolyan elő évadként. Hozzátette 16 előadásuk van repertoáron, amely már csak a közönségét várja.

A jegy-és bérletvásárlás részleteiről a www.bartokszinhaz.hu oldalon és a www.jegy.hu-n tájékozódhatnak.

  • Létrehozva: 2021. június 18.