fő tartalom

Több állomásos klímavédelmi akciónap lesz Dunaújvárosban

Hírkép: Több állomásos klímavédelmi akciónap lesz Dunaújvárosban

A lakosság klímatudatosságának növelése és a környezettudatos magatartás elsajátítása, az éghajlatkímélő és környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése a célja a 2021. július 31-én megrendezett Városi Interaktív Klímavédelmi Akciónapnak. A program elsősorban a város és a környező települések általános - és középiskolásainak szól, de a lakosságot is szeretettel várják a Dunaújvárosi Egyetem udvarára délelőtt 10 órától. Itt az érdeklődők egyebek mellett megtekinthetnek egy éghajlatvédelemről és környezetvédelemről szóló kiállítás, részt vehetnek interaktív kvízjátékban, de készíthetnek plakátokat vagy hulladékból készült ötletes szemléltető eszközöket is.

 

Utóbbit illetően a legjobb alkotásokat díjazzák és kiállítják. Mint az a saját készítésű munkák felhívásában olvasható minden korosztály részéről várják az egyedi és ötletes alkotásokat legyen szó például saját készítésű tárgyról készített fényképről és annak leírásáról, használati tárgyakról vagy társasjátékról. Az alkotónak nincs más dolga, minthogy 2021. július 31-én (szombaton) magával vigye az elkészült pályaművet a Klímavédelmi Akciónapra. 

A plakát

  • felhívhatja a figyelmet a klímaváltozásra
  • bemutathat egy-egy, a jelenség mögött álló okotfelhívhatja a figyelmet egy-egy veszélyre (pl. extrém időjárás, biodiverzitás csökkenése, levegőminőség romlása)
  • népszerűsíthet egy-egy védekezési, kibocsátás csökkentési lehetőséget, vagy a klímabarát életmódot általában (pl. fenntartható közlekedési módok, hulladékcsökkentés, megújuló energiák használata, a fák és növények pozitív hatásainak bemutatása)

További részletek a mellékelt felhívásban olvashatók, illetve információ kérhető a kornyezetvedelem@dunaujvaros.hu  e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámok egyikén:

06 25/544-139,

06 25/544-146,

06 25/544-301

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program az Európai Kohéziós Alap támogatása segítségével és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban 16 millió forint vissza nem térítendő támogatásból konzorciumban valósul meg. A konzorcium Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítványa között jött létre.

 

Tervezett program:

„Élhető éghajlatért” - Klímavédelmi Akciónap

Iskolások és a felnőtt korosztály számára elektromos rolleres ügyességi pálya, klímavédelmi és környezetvédelmi totó, rejtvények, jutalom az ügyeseknek. A Dunaújvárosi Egyetem kreatív játékai és eszközei, melyeket a helyszínen ki is lehet próbálni. A klímavédelem témában saját készítésű plakátokat, hulladékból készült eszközöket, vagy azokról készített fényképet és leírást várnak.

További részletek a mellékelt plakátban olvashatók!

 

  • Létrehozva: 2021. július 26.