fő tartalom

Hat alkalmon túl vagyunk - ősszel folytatódik a lomtalanítás

Hírkép: Hat alkalmon túl vagyunk - ősszel folytatódik a lomtalanítás

Félúton jár az idei új rendszerű lomtalanítás. Csak ebben a félévben összesen annyi lom gyűlt össze, mint tavaly egy teljes év alatt. A városlakók eddig hat alkalommal szabadulhattak meg a már megunt, feleslegessé vált tárgyaiktól, illetve az otthonaikban található elektronikai hulladéktól. A számok magukért beszélnek, mint azt Mezei Zsolt alpolgármester elmondta, míg tavaly egész évben 2960 köbméter (164 tonna) lom gyűlt össze, addig az idei hat alkalommal  2928 köbméter (198,5 tonna) felesleges tárgytól szabadultak meg a városlakók.

 

Nagy sikert aratott az a módosítás is, hogy a lakók egy-egy hétvégén a lomok mellett minden alkalommal megszabadulhattak az elektronikai hulladékoktól is, amelyek sok esetben évről-évre egyre csak gyűlnek a háztartásokban. 

Mezei Zsolt a következő gondolatokat osztotta meg a kezdeményezéssel kapcsolatban:

 – Azt tapasztaltuk, hogy egy-egy lomtalanítási akció szinte már közösségi eseménnyé nőtte ki magát. A Rajta Újváros! Egyesület több képviselője is rengeteg alkalommal megjegyezte, hogy a lomtalanítás alkalmával a városlakók részéről rendkívüli igény mutatkozott a jó hangulatú közös munkára, és beszélgetésre. Megtárgyaljuk a különböző városrészek, lakóközösségek ügyes-bajos dolgait, és lehetőségünk nyílik beszélgetni a városlakókkal. Természetesen nekünk is szükségünk van a visszajelzésekre, és az emberi kapcsolatok építésére, hiszen egy város vezetése nem pusztán a politikáról szól, rendkívül fontos a kapcsolattartás a városlakókkal. E tekintetben teljesen mindegy, hogy ez egy lomtalanítás, vagy fogadóóra, vagy adott esetben a közösségi médián keresztül történik. Számtalanszor volt arra is példa, hogy a városlakók hideg üdítővel, vagy kávéval kínáltál a munkálatokban segédkezőket, és ez is azt mutatja, hogy tisztelet és a megbecsülés kölcsönös.

Hat alkalmon túl vagyunk - ősszel folytatódik a lomtalanítás

Az alpolgármester elmondta, fontos megemlíteni azokat az embereket is, akik a lomtalanítás koordinációs feladataiban segédkeztek. Mind a Dunanett Nkft., mind pedig a Városvédők Újtelepért Egyesület tagjai aktív résztvevői voltak az akcióknak, és amiben csak tudtak, segítették a városlakókat.

Mezei Zsolt alpolgármester hangsúlyozta,  most egy rövid szünet következik: a munkálatok a tervek szerint ősztől, egészen november végéig folytatódnak majd. A nagy sikerre való tekintettel a megszokott rend szerint a lakosságnak továbbra is lehetősége lesz megszabadulni az elektronikai hulladéktól is.

 

 

Az időpontok és a helyszínek alább olvashatók:

Hat alkalmon túl vagyunk - ősszel folytatódik a lomtalanítás

 

  • Frissítve: 2021. szeptember 1.
  • Létrehozva: 2021. július 19.