fő tartalom

A legutóbbi volt a nyári szünet előtti utolsó közgyűlés

Hírkép: A legutóbbi volt a nyári szünet előtti utolsó közgyűlés

A nyári szünet előtti utolsó nyílt ülés helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme csütörtökön – az eredetileg tervezett 29 tételes napirend bővült, hiszen két témát (a térfigyelő kamerákkal és egy területhasznosítással kapcsolatos pontot) levettek a napirendről, de négy újabb, sürgősséggel tárgyalandó téma került a képviselők elé.

 

Az újonnan felvett napirendek között szerepelt az a javaslat, amely a Duna mente-Fejér elnevezésű különleges gazdasági övezet miatt a Rácalmással és Iváncsával kötött megállapodásokhoz kapcsolódó állásfoglalás kialakítását célozta. A hetek óta nagy vihart kavaró, immár az országos nyilvánosság ingerküszöbét is átlépett téma a közgyűlésben vita helyett meglehetősen egyoldalú megnyilatkozást hozott. Kálló Gergely országgyűlési képviselő az egész térségre komoly hatással bíró témának tételezte a város kirablását, és megszólalásra buzdította a Fidesz jelenlévő három képviselőjét. Majd ugyanezt várta el Pintér Tamás polgármester is, megfejelve azzal, hogy legalább a saját, a döntéssel szintén meglopott választóiktól kérjenek bocsánatot a kormánypárti városatyák. 

A legutóbbi volt a nyári szünet előtti utolsó közgyűlés

De semmi: a Fidesz képviselői nem éltek a hozzászólás jogával és lehetőségével, majd a javaslatról szóló döntésnél is tartózkodtak. Az elfogadott állásfoglalás egyébként arról szól, hogy – mivel a városnak elévülhetetlen érdemei vannak az érintett beruházásokban – a közgyűlés érvényesnek és hatályosnak tartja a korábban született szerződéseket, és a jogutód megyei önkormányzattal szemben érvényesíteni kívánja az adómegosztással kapcsolatos kontraktusokat. Pintér Tamás kommentárjában kiemelte, minden eszközzel el kívánják érni, hogy az igazságtalan és jogilag is kifogásolható döntés után a város visszakapja jogos jussát.

Az eredeti napirendben szereplő, rendre elfogadott javaslatok mellett a képviselők döntöttek a Jószolgálati Otthon Közalapítvány alapító okiratának módosításáról, valamint több hozzászólás után elfogadták a LED-mozgásérzékelős lámpatestek kivitelezési szerződésének megkötését célzó javaslatot.

A közgyűlés döntött a DVG távhő-szolgáltatási ágazatvezetője cégvezetői jogviszonyának megszüntetéséről, valamint az igazgatósági tagok aláírási jogának visszaállításáról is.

  • Létrehozva: 2021. július 21.