fő tartalom

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Hírkép: Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Elkészült az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre június 1-jtől lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Azonban Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, eddig kevesen éltek az új, modern lehetőséggel. A csatornahálózat egyike volt azoknak a beruházásoknak, amelyet a lakók már nagyon vártak, és több alkalommal is keresték az önkormányzat munkatársait vele kapcsolatban.

 

Bár sokan kérték, és még többen örültek is a fejleményeknek, az eddigi tapasztalatok alapján meglepően kevesen éltek eddig a rákötés lehetőségével – minderről Orosz Csaba képviselő számolt be. 
 – Köztudott, hogy elkészültek a házi bekötésekhez szükséges munkálatok. Ennek ellenére az a tapasztalat, hogy a munkálatok elején még amennyire a lakók csatlakozni akartak a hálózathoz, úgy hagyott most alább ez a lendület, hiszen amíg a munkálatok elején naponta 8-9 rákötés is megtörtént, mostanság van olyan nap, amikor egy, vagy egy sem. A négyszáz háztartásból egészen idáig 140 fő csatlakozott, amely nagyon kevés.  

A képviselő elmondta, a szennyvíztároló aknák a régmúlt megoldásai, ezeknél a csatornahálózathoz történő csatlakozás egy sokkal modernebb, és egyszerűbb megoldás. Nem is beszélve arról, hogy az aknák ürítését végző szennyvíz szippantó autók – súlyukból is adódóan – értelemszerűen rongálják az utak burkolatát, és a munkálatok miatt sokszor szabadságot kellett kivennie a lakóknak, ha éppen azt nem lehetett munkaidő után, vagy előtt elvégezni. 

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Orosz Csaba továbbá azt tanácsolja a városlakóknak, hogy akkor sem ajánlott a kiürített aknákat betemetni, ha csatlakoznak a hálózathoz, hiszen ezek a felszabadult helyek megfelelőek az esővíz gyűjtéséhez, amely akár segítséget jelenthet locsoláskor is. Továbbá fontos megjegyezni, hogy az összegyűlt esővizet egyébként is tilos az utcára, a házunk elé kiönteni. 
A képviselő hangsúlyozta, a lakóközösség több, mint 20 éve várt erre a fejlesztésre, ezért arra kér mindenkit, hogy lehetőség szerint éljenek a beruházás adta lehetősséggel, és minél előbb intézzék el a rákötéssel kapcsolatos teendőket.

Ez már csak azért is fontos, mert a löszös talajnak nem tesz jót a nedvesség, a csatornahálózat kiépítése tehát a löszcsúszás lehetőségét is csökkenti a területen.

A rácsatlakozás folyamatáról itt olvashatnak: https://dunaujvaros.hu/hir/33378

 

  • Létrehozva: 2021. július 26.