fő tartalom

Versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark

Hírkép: Versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark

Idén már 28. alkalommal hirdették meg a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Virágos Magyarország versenyre, amelynek célja egyebek mellett például a kulturált és vonzó településkép kialakítása. A települések önkormányzatainak rendezett megmérettetésre Dunaújváros az egyetem előtti Dr. Molnár László Emlékparkkal nevezett.

- A Dr. Molnár László Emlékpark a Dunaújvárosi Egyetem előtti frekventált területen fekszik. Nevét a felsőoktatási intézmény első főigazgatójáról kapta – ismertette Dr. Petrovickijné Angerer Ildikó, az önkormányzat környezetvédelmi főtanácsosa. Mint azt kiemelte a téren nagyvonalú, impozáns parkot létesítettek szökőkúttal, járdákkal, ligetekkel, lugasokkal, érdekes növényekkel és szobrokkal, szép esti kivilágítással. A park éke az a programozott vízjáték kompozíció, amelynek fő objektumát Friedrich Ferenc dunaújvárosi szobrászművész "Mag" című kompozíciója és téli-nyári Horizontális Napórája alkotja.

Az emlékpark teljes területe 9127 m2 amelyből 7900 m2 intenzíven fenntartott gyepterület, 170 m2 virágágyás és 240 m2 felületű dísztó. A park magába foglalja a szökőkutat és az árnyékot biztosító pergolát.

A park területén 116 db lomblevelű fa, 1360 db örökzöld díszcserje, 1268 db lomblevelű díszcserje, 124 db örökzöld fa, 3220 db évelő növény került beültetésre. A támfalnál 31 db lomblevelű fa, 31 db örökzöld fa, 91 db lomblevelű díszcserje, 66 db örökzöld díszcserje, 16 db díszfű pompázik.

Versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark

A zöldterület intenzíven fenntartott, öntözéséről automatizált rendszer gondoskodik. A gyepet kéthetente nyírják, a virágágyások ősztől tavaszig változó színű és fajgazdagságú kétnyári-, tavasztól őszig egynyári növénykompozíciókkal díszítenek, a cserjefelületek változatos színükkel és textúrájukkal teszik kellemessé a környezetet.

A versenyben a dunaújvárosiak véleménye is számít, hiszen az augusztus 2 – 8. között online leadott szavazataikkal megszavazhatják a „Legvirágosabb úti célt” az alábbi linken: https://www.facebook.com/viragosmagyarorszag

 

  • Létrehozva: 2021. július 30.