fő tartalom

Sikeres volt a Klímavédelmi Akciónap, szeptemberben jön a folytatás

Hírkép: Sikeres volt a Klímavédelmi Akciónap, szeptemberben jön a folytatás

Sikerrel zárult az a Klímavédelmi Akciónap, amelyet az „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt részeként valósult meg. A program célja: a környezetvédelmi szemléletformálás népszerűsítése és erősítése a lakosság körében. Mindemellett a klímaváltozás elleni védelem megvalósítása helyi szinten. A klímavédelmi akciónapnak a Dunaújvárosi Egyetem udvara adott otthont.

Itt az érdeklődőket kiállítással, interaktív kvízjátékkal, klímavédelmi totó kitöltésével és ügyességi pályával várták a szervezők. A klímavédelemhez/környezetvédelemhez kapcsolódóan saját készítésű plakátokat vagy hulladékból készült ötletes szemléltető eszközöket küldhettek, valamint ezt a helyszínen is elkészíthették a kreatív állomáson.

A Dunaújvárosi Egyetem interaktív kiállításán Dr. Horváth Miklós a Dunaújvárosi Egyetem Műszaki intézetének igazgatója tartott előadást több kiállított tárgyról, úgy, mint például a Stirling-motor, a „lebegő” vasút (kvantum levitáció), a mini szélerőmű, a hologramos kivetítő vagy a napelem. (Dr. Horváth Miklós bemutatóiból részletes leírást a mellékelt dokumentumban olvashatnak az érdeklődők). 

 

Sikeres volt a Klímavédelmi Akciónap, szeptemberben jön a folytatás

 

Az ügyességi pályán elektromos- biciklit és segway-t próbálhattak ki a diákok és az őket kísérő szülők, pedagógusok. Két elektromos autót is bemutattak a helyszínen, amelyet közelebbről megtekinthettek az érdeklődők. Több intézmény mellet a Jószolgálati Otthon ellátottjai is részt vettek a rendezvényen, akik saját készítésű plakáttal érkeztek a helyszínre.

A kitöltött totók és a beérkezett pályaművek feldolgozás alatt vannak. Továbbra is várjuk az alkotásokat.

A szervezők szeptemberben tervezik a folytatást, méghozzá a Petőfi ligetben.

 

  • Létrehozva: 2021. augusztus 5.