fő tartalom

Szerdán a DVG Zrt. átvette a saját tulajdonát, a Dunaújvárosi távhőrendszert az eddigi bérlőtől, a DVCSH Kft.-től

Hírkép: Szerdán a DVG Zrt. átvette a saját tulajdonát, a Dunaújvárosi távhőrendszert az eddigi bérlőtől, a DVCSH Kft.-től
Ezzel a DVG Zrt. folytatja a MEKH határozatának végrehajtását, amely 2021. június 30-ai hatállyal elvette a DVCSH távhőszolgáltatási engedélyét és 2021. július 1-től a DVG Zrt.-t jelölte ki Dunaújvárosban távhőszolgáltatónak.
 
A békés átadást és a két cég közötti elszámolást a DVCSH Kft. ügyvezetője megtagadta. A DVCSH és az Energott képviselői nem működtek együtt a távhőrendszer átvételénél sem, ezért Dunaújváros jegyzője birtokvédelmi intézkedést adott ki annak érdekében, hogy a DVG átvehesse jogos tulajdonát.
 
Ezúton is felszólítjuk a DVCSH vezetőségét és a mögöttük álló üzleti kört, hogy működjenek együtt, a DVCSH hajtsa végre a MEKH jogerős határozatát és fejezze be a dunaújvárosi lakosok félreinformálását.
 
A fogyasztók biztonsága csak így biztosítható. A DVCSH Kft.-nek mostantól kezdve végképp nem a közleményeket kell gyártania, hanem villámgyorsan át kell adnia a fogyasztói adatokat, hogy a törvényes birtokos és a kijelölt engedélyes a DVG Zrt. mielőbb elkezdhesse a számlák kiállítását.
  • Frissítve: 2021. augusztus 10.
  • Létrehozva: 2021. augusztus 5.