fő tartalom

Új padok és kukák a város közterein

Hírkép: Új padok és kukák a város közterein

Az elkövetkezendő időszakban a város több pontján új köztéri bútordarabokat helyeznek ki a DVG Zrt. szakemberei. Az új berendezések a lakók igényeit figyelembe véve kerülnek ki. A kihelyezés munkálatai a napokban kezdődnek, és várhatóan ősz végére befejeződnek. A lakók komfortérzetének javítása, és a rendezett városkép kialakítása a cél.

 

A Rajta Újváros! Egyesület képviselői a körzetükben élőkkel történt egyeztetések alapján, a lakók igényeit felmérve folyamatosan dolgoznak a rendezett városkép kialakításán, és az itt élők komfortérzetének javításán. Ennek a programnak az egyik eleme azoknak az utcabútoroknak  a kihelyezése, amelyet az önkormányzat még tavasszal rendelt meg a DVG Zrt.-től. A közterületi elemek között van egyebek mellett például kutyaürülék -, hulladék - és szelektív gyűjtő edényzet is. A lakók részéről ugyanis ezek  iránt mutatkozott az egyik legnagyobb igény. Kutyaürülék-gyűjtő edényzetből például 16 darabot helyeznek majd ki a közterületekre. Az igény nem véletlen, hiszen rengeteg kutyatulajdonos él a városban.  Mint azt a Rajta Újváros! Egyesület képviselői elmondták: igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a szemét ne az utcára, hanem a kukákba kerüljön, és pozitívum, hogy ebben a városlakók is egyre inkább partnerek, illetve növekszik a hulladékot szelektíven gyűjtők száma is.

Új padok és kukák a város közterein

A kihelyezésre váró közterületi elemek között vannak még a padok is, amelyek szintén  a lakók kifejezett kérése volt.  A képviselők mint azt kiemelték:  Dunaújvárosban rengeteg a zöldterület, amelyet érdemes kihasználni. Erre az utcabútor telepítése kiváló lehetőség; a lakók itt kedvükre pihenhetnek és beszélgethetnek. Mindezek mellett  a közösségépítésre is kiváló helyszínt biztosítanak, nem beszélve arról, hogy a közterületek élettel telnek meg. A napokban padok telepítésének munkálatait kezdik meg egyebek mellett például a Görbe utcában, a Weiner Tibor körúton vagy a Semmelweis Ignác utcában.

Az ülő alkalmatosságok a városban jelenleg is találhatókhoz hasonlók lesznek,  így egységes városképet mutatnak majd. Az elemek kihelyezése több lépcsőben történik, hiszen a helyszíni telepítés munka folyamatai összetettek: a szakemberek elsőként kiássák a pad alapját, utána kibetonozzák azt,  és miután a beton megkötött, helyezik ki az utca bútort. Utolsó lépésként pedig tereprendezés zajlik. A folyamatok hosszú heteket vesznek igénybe, így a szakemberek a lakók türelmét kérik, a munkálatok várhatóan ősz végéig fejeződnek be.

Mindezek mellett a DVG Zrt. munkatársai a törött padokat is folyamatosan javítják, a menthetetleneket pedig cserélik.

A közterületi berendezések mintegy 18 millió forintba kerültek.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Létrehozva: 2021. augusztus 16.