fő tartalom

A következő hónapokban is több tonna lomtól tisztulhat meg Dunaújváros

Hírkép:  A következő hónapokban is több tonna lomtól tisztulhat meg Dunaújváros

A városlakók ismét megszabadulhatnak a már feleslegessé vált, kidobásra ítélt használati tárgyaiktól, hiszen az ősz beköszöntével folytatódik a még tavasszal elkezdett újrendszerű lomtalanítási akciósorozat – elektronikai hulladékgyűjtéssel is kiegészülve.

Májustól júliusig összesen hat alkalommal szabadulhattak meg a városlakók az otthonaikban található feleslegessé vált, kidobásra ítélt tárgyaiktól, illetve elektronikai eszközeiktől. A már új rendszer mentén zajló akció során az idei évben eddig 2928 köbméter lomtól tisztult meg Dunaújváros.

– Míg tavaly egész évben 2960 köbméter (164 tonna) gyűlt össze, addig az idén már - hat alkalommal - 2928 köbméternél (198,5 tonna) tartunk -  mondta Mezei Zsolt alpolgármester.

Az akciósorozatot illetően több módosítás is bekövetkezett, az egyik ilyen volt például, hogy a lakók a háztartásokban keletkezett elektronikai eszközeiktől is megszabadulhattak.

– Nagy sikert aratott, hogy a városlakók egy-egy lomtalanítás alkalmával a felesleges elektronikai eszközeiktől is megszabadulhattak, hiszen minden alkalommal a helyszínek egyikén erre is lehetőségük volt. A számok itt is magukért beszélnek: 28,2 tonna elektronikai hulladék gyűlt össze – tette hozzá.

 A következő hónapokban is több tonna lomtól tisztulhat meg Dunaújváros

Mint azt Mezei Zsolt elmondta: a rövid nyári szünet után folytatódik az újrendszerű lomtalanítás. Városrészről városrészre haladnak, a sorban szeptember 4-én, szombaton a Dózsa városrész következik. Az akciósorozat közösségi eseménynek sem utolsó – idézi föl az alpolgármester, hiszen mint ahogyan fogalmazott: rendkívül fontos a kapcsolattartás az itt élőkkel. 

– Ilyenkor van lehetőségünk  megtárgyalni a különböző városrészek, lakóközösségek ügyes-bajos dolgait, és ami a legfontosabb: beszélgetünk. Hiszen egy város vezetése nem pusztán a politikáról szól, rendkívül fontos a kapcsolattartás a városlakókkal.

Az elektromos hulladékgyűjtésben ezúttal is közreműködnek a Városvédők Újtelepért Egyesület tagjai. Aktív résztvevők, közreműködnek a koordinációs feladatokban, de a helyszínen is segítik a városlakókat. A lomtalanítási helyszínekről és időpontokról itt olvashatnak: https://dunaujvaros.hu/lomtalanitas

  • Létrehozva: 2021. szeptember 3.