Nem csak az évszak, a feladat is változik

Hírkép: Nem csak az évszak, a feladat is változik

A növények és utak locsolása után az ősz kezdetével máshová kerül a hangsúly a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazat munkavégzésében. A lombhullás következtében kiemelt szerepet kap a lehullott levelek takarítása, és előtérbe kerül a fák és cserjék metszése, valamint a facsonkolás is.

 

Állandó munkát ad a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazat munkatársainak a dunaújvárosi faállomány kezelése, amelyre az őszi időszakban kerül a legnagyobb hangsúly, hiszen megnövekszik a fák és cserjék metszésének száma. A városi faállomány egyidős a várossal, így rengeteg az öreg fa, amelyek fokozott metszést, csonkolást igényelnek, azonban előfordul, hogy már nem lehet megmenteni őket. Ebben az esetben balesetvédelmi szempontból is fontos, hogy a lehető leghamarabb kivágják az elhalt fát.

Nem csak az évszak, a feladat is változik

Nem csak az évszak, a feladat is változik

A fakivágás komoly szervezési munkát igényel, valamint ha a kivágandó fa elhelyezkedése megköveteli, akkor forgalomkorlátozással vagy útlezárással is járhat a munkavégzés a balesetveszély elkerülése érdekében. A munkafolyamat szervezése során a fakivágáshoz megfelelő végzettségű szakemberek és munkagépek beosztása szükséges.

Lakossági észrevétel esetén az önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának kell bejelentést tenni, a munkát ők rendelik meg a DVG Zrt.-től. Amennyiben egy társasház esetén a kért munka több tulajdonost is érint, a társasházi lakások tulajdonosainak többségi beleegyezése szükséges. Az ehhez szükséges igényfelmérés elkészítése a közös képviselő feladata.

Az ősz folyamán sor kerül egy újabb fűnyírásra, kaszálásra, majd az időjárás függvényében meginduló lombhullás miatt a lehullott levelek takarítására. Őszi virágok kerülnek a Dr. Molnár László emlékparkba a nyári virágok helyére, valamint folytatódnak az Erdészeti Hatóság által megrendelt munkák az erdőkben is.

  • Létrehozva: 2021. szeptember 13.