fő tartalom

Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg az újtelepi lakók számára a családi napot

Hírkép: Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg az újtelepi lakók számára a családi napot

Egzotikus rovar kiállítás, ingyenes BikeSafe akció, véradás valamint hulladékgyűjtő akció is várja az Újtelepre érkezőket szeptember 18-án, szombaton reggel 8 órától délután 2 óráig. Idén változás, hogy  a már megszokott műszaki – és fémhulladék gyűjtés mellett Dunaújvárosban először lakossági veszélyes hulladék lerakásra is lesz lehetőség – mindez a Városvédők Újtelepért Egyesület szervezésében.

 

Ismét élettel telik meg a volt Újtelepi iskola udvara és környéke, ugyanis szeptember 18-án a már hagyományossá vált Öko-Napra vár a Városvédők Újtelepért Egyesület minden érdeklődő dunaújvárosi lakót. Idén megújult, még izgalmasabb programmal készülnek a szervezők, a fém – és elektromos hulladéklerakás mellett lakossági veszélyes hulladék lerakásra is lesz lehetőség. A lakók megszabadulhatnak egyebek mellett például festék maradékoktól, növényvédő szerektől vagy akkumulátoroktól.

A Magyar Vöröskereszttel közös szervezésben (10-14 óráig) véradáson vehetünk részt, valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság jóvoltából kerékpárunkat  is regisztrálhatjuk az ún. BikeSafe akció részeként: a kerékpárok  nyilvántartásba vétele lehetővé teszi, hogy lopás esetén a jármű mielőbb visszakerüljön tulajdonosához. Mindezek mellett egzotikus rovar kiállítás, kézműves  - és könyvvásár, valamint kürtőskalács várja  a kilátogatókat.

Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg az újtelepi lakók számára a családi napot

A rendezvény helyszíne a Vak Bottyán utca és Móra Ferenc utca sarka lesz – a helyszín megközelítésének részletei a mellékelt plakáton olvashatják:

Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg az újtelepi lakók számára a családi napot

 

 

  • Létrehozva: 2021. szeptember 13.