fő tartalom

Virágba borult Dunaújváros

Hírkép: Virágba borult Dunaújváros

Idén 22. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. A Városházán hétfő délután tartott díjátadó eseményen az elismeréseket Mezei Zsolt és Barta Endre alpolgármesterek közösen Szántó Péter és Motyovszki Mátyás képviselőkkel adták át.  

Az eredmények kihirdetése előtt Mezei Zsolt alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, az idei már a 22. Virágos Dunaújvárosért verseny a város életében, amely az itt élők gondos kezeinek köszönhetően válik napról napra szebbé és élhetőbbé.

- A Virágos Dunaújvárosért verseny népszerűsége bizonyítja, hogy városunk nem pusztán az ipar és betontömbök városa, hiszen az itt élő közösségek összefogásának köszönhetően szépül. Ugyanis költhetünk mi tízszer vagy akár hússzor több pénzt a városra, akkor sem lesz olyan, mint amikor azt maguk, a lakók szépítgetik; időt és fáradságot nem sajnálva  gondozzák lakókörnyezetüket.

Petrovickijné Dr. Angerer Ildikó, környezetvédelmi vezető ügyintéző és az akció egyik szervezője elmondta: idén nyolc különböző kategóriában 62 városlakó 69 pályázatot nyújtott be, emellett díjazták a jubilálókat és a debütálókat is. Emellett idén is volt olyan versenyző, aki több kategóriában indult. A verseny célja minden évben kettős: a város szépítése és a lakosság szemléletformálása.

- A lakossági virágosítási verseny elsődleges célja, hogy a zömében panel épületből álló várost szépítsük, ugyanis egyfajta szépséges komfortérzetet ad, ha sok - sok virág van. Legyen az például előkert vagy virágosított erkély, ablak.  A másik cél, a lakossági szemléletformálás, hogy minél többen kedvet kapjanak a város közös szépítéséhez. Bízunk abban, hogy a jó példa ragadós, és közös erővel színesebb, esztétikusabb és vonzóbb lesz a város.

Hozzátette még, hogy a döntésnél szigorú szempontokat vettek figyelembe. Kiemelte, hogy az egyik legfontosabb, hogy ne csak  a pályázati időszak alatt legyenek szépek és gondozottak ezek a virágoskertek.

A különböző kategóriákban az első három helyezettet díjazták, de a kategóriákon belül többen is különdíjban részesültek.  

Virágba borult Dunaújváros

A „Legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert” kategóriában az 1. helyezett a Móricz Zsigmond Általános Iskola lett, különdíjat kapott a Dunaújvárosi Egyetem és a Jószolgálati Otthon Közalapítvány.

A „Legszebb virágosított üzlet/vállalkozás/szervezet előkert/homlokzat” kategóriában 1. helyezett a Kristály Egészség Stúdió lett.   

A „Legszebb családi házas előkert” kategória győztese Borsos Józsefné, különdíjasa pedig: Maradáné Králl Edit lett. A „Legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély” kategóriában első helyezett Bognár Csilla bizonyult a legjobbnak, különdíjban részesült Asztalos Gizella.

A „Legszebb lakosság által virágosított erkély” kategória győztese Mórocz Gabriella lett, külön díjat kapott Bacs Istvánné, Gál Károly és Varga Sándor.

A „Legszebb közterületi lakossági virágláda” kategóriában 1. helyezett Forgó Józsefné lett. A „Legszebb közterületi lakossági előkert” kategóriában a képzeletbeli dobogó tetejére Hódi Ferenc állhatott.

Idén a társasházak külön kategóriává nőtték ki magukat, így a „Legszebb közterületi társasházi előkert” kategória abszolút győztese a Szabadság út 42. számú Társasház lett. Az elismerést Antal Éva Ráhel vette át.

Mindezek mellett díjat kaptak még a leghűségesebb pályázók, akik már 5, 10, 15 illetve 20 éve folyamatosan részt vesznek a vírágosítási versenyen. Ugyanakkor nem maradtak ki az „első fecskék” sem, utóbbiakból öten kaptak ajándékot.   

A több mint 10. éve hűséges pályázója címet idén Szőke Istvánné, Szaksz Ferenc és Munkácsy Mihály utca 1-7. és Esze Tamás utca 13-13/a Társasház nevében Kollár Erzsébet vette át.

 

Virágba borult Dunaújváros

Virágba borult Dunaújváros

 

 

Kategóriánkénti eredmények

Legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert 

1. Móricz Zsigmond Általános Iskola (Kodály Zoltán utca)
2.  Dunaújvárosi Rendőrkapitányság (Szent György utca)
3. (holtversenyben) Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola (Római körút); Bölcsődék Igazgatósága – Dunaújváros Napraforgó Bölcsőde (Kossuth Lajos utca)

 A kategórián belül különdíjban részesült a Dunaújvárosi Egyetem (Táncsics Mihály utca), valamint a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Gondozóháza (Bercsényi Miklós utca)

 
Legszebb virágosított üzlet/vállalkozás/szervezet előkert/homlokzat

1. Kristály Egészség Stúdió – Asztalos Gizella (Táncsics Mihály utca) 
2. Béke Klub – Kasztner Szabina  (Dózsa György út – Baracsi út kereszteződésnél) 

Legszebb családi házas előkert

1. Borsos Józsefné (Orgona utca)
2. (holtversenyben) Sájer András (Dobó István utca) és Péterné Lombos Melinda (Jókai Mór utca).
3. (holtversenyben) Horváth Andrea és Veszeli Géza (Baracsi út), valamint Kósa Lászlóné (Pipacs utca)
    
A kategórián belül különdíjban részesült Maradáné Králl Edit (Arany János utca).

Legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély

1. Bognár Csilla (Táncsics Mihály utca)
2. (holtversenyben) Gégény Istvánné (Weiner Tibor körút) és Katona Andrásné (Görbe utca)
3. (holtversenyben) Aranyi Józsefné (Esze Tamás utca), valamint Farkasné Kovács Ágnes (Dózsa György út)
A kategórián belül különdíjas lett Asztalos Gizella (Dobó István utca).

Legszebb lakosság által virágosított erkély

1. Mórocz Gabriella (Szabadság út)
2. (holtversenyben) Rákli Jánosné (Esze Tamás utca), Szaksz Ferenc (Görbe utca), Zsoldos Mónika (Római körút) és Zsoldos Lászlóné (Római körút)
3.  (holtversenyben) Gillich Gergő (Dobó István utca), Grosch Gusztávné (Római körút) és Szőke Istvánné (Szabadság út). 
A kategórián belül különdíjat érdemelt még Bacs Istvánné (Bolyai János utca), Gál Károly (Vigadó utca) és Varga Sándor (Római körút).

Legszebb közterületi lakossági virágláda

1. Forgó Józsefné (Hold utca)
2. Csapó Éva Gyöngyvér (Jászai Mari tér)
3. (holtversenyben) Markovics Mártonné (Lajos király körút), Kanik Istvánné (Lajos király körút) és Rutai Réka (Kőris utca).

Legszebb közterületi lakossági előkert

1. Hódi Ferenc (Ady Endre utca)
2. (holtversenyben) Kanik Istvánné (Lajos király körút) Kóbor Etelka (Bartók Béla út), Vámos Alfrédné (Kodály Zoltán utca) és Sraj Istvánné (Erkel kert)
3. Becs Albin (Vasmű út), Fehér Miklósné (Nyárfa utca), Folti Lajosné (Építők útja) és Gégény Istvánné (Weiner Tibor körút) 

A kategórián belül különdíjat kapott Forgó Józsefné (Hold utca), Fodor Rókusné (Tavasz utca), Kozár Tivadarné (Dózsa György út), Miklán Imréné (Görbe utca), Varga Sándorné (Római körút) és Zsoldos Lászlóné (Római körút)

Legszebb közterületi társasházi előkert

1. Szabadság út 42. Társasház (Antal Éva Ráhel)
2. (holtversenyben) Szabadság út 10. Társasház (Bácsi Lajosné és Szőke Istvánné), valamint Szabadság út 23-25. Társasház (Gyebnár Pálné és Mórocz Gabriella)
3. Vasmű út 45. Társasház (Kurán Józsefné közös képviselő és Nemoda Józsefné)

Különdíjak a hűségeseknek és az új pályázóknak!

A Virágos Dunaújvárosért virágosítási verseny tíz éve hűséges pályázója címet idén 3 pályázó érdemelte ki: Szőke Istvánné (Szabadság út), Szaksz Ferenc (Görbe utca) és a Munkácsy Mihály utca 1-7. és Esze Tamás utca 13-13/a Társasház képviseletében Kollár Erzsébet. Külön díjazták, aki a virágosítási programnak öt éve pályázója: a címet idén egy pályázó, Borsos Józsefné (Orgona utca) vehette át.

Idén csatlakozott a versenyhez öt új pályázó, akik "Első Fecskék' ajándékban részesültek: Sájer András    (Dobó István utca); Antal Éva Ráhel (Szabadság út), Gillich Gergő (Dobó István utca), Csapó Éva Gyöngyvér    (Jászai Mari tér) és Vámos Alfrédné (Kodály Zoltán utca).

 

  • Frissítve: 2021. október 15.
  • Létrehozva: 2021. október 11.