fő tartalom

Két erőműben termel hőt a DVG Zrt.

Hírkép: Két erőműben termel hőt a DVG Zrt.

Minden akadály elhárult a városi távhőszolgáltatás elindítása elől, a DVG két hőerőmű rendszerbe állítása mellett tájékoztatóval, valamint ideiglenes ügyfélszolgálati irodák üzemeltetésével segíti az átállást. Az elmúlt hetek-hónapok előkészítő munkája nyomán a szolgáltatóváltás után, október 15-én startol el a távhőszolgáltatás Dunaújvárosban.

 

Tájékoztat és segít a DVG

A belvárosi ügyfélszolgálat mellett a Római és a Béke városrészben két új, ideiglenes ügyfélszolgálati iroda megnyitásával igyekszik csökkenteni a megnövekedett ügyféligények miatti tumultust a DVG Zrt. (ehhez lásd belső oldali illusztrációnkat). A cég ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy a számlák jóváírásához szükséges dokumentumokat elektronikusan is elküldheti akinek van rá lehetősége. 

A cég elindította új honlapját is, ahol minden fontos információ megtalálható a szolgáltatóváltással kapcsolatban, hiszen a szolgáltató célja egyértelmű: hiteles és pontos tájékoztatással, emellett a lakossági igények figyelembe vételével segíteni a rendszer üzembe állását.

 

Két erőműben termel hőt a DVG Zrt.

 

Befűtenek – két kazánnal!

Amint arról már beszámoltunk, a korábbi szolgáltató több akadályt is gördített a közelmúltban a távhőtermelés időre és biztonsággal történő elindítása elé: szeptember 15-én a DVG szakemberei leszerelt berendezéseket, működésképtelenné tett eszközöket találtak a hőerőművekben.

Ez már azonban a múlt, ugyanis a rendőrség lefoglalta az elvitt alkatrészeket és visszaadta azokat a DVG Zrt.-nek, a cég dolgozói pedig rekord gyorsasággal szerelték ezeket vissza.
Medgyesi Miklós sajtószóvivő elmondta: az Építők úti erőmű után a béke tériben is elindultak a hőtermelés.

– Korábban sokszor hallottuk a DVCSH Kft. és támogatói körének szájából a lesajnáló megjegyzéseket a DVG Zrt.-re és munkatársaira. Maradjanak a fűnyírásnál hiszen nincsenek is szakemberei a feladatra. A DVCSH igyekszik nélkülözhetetlennek beállítani magát, de ahogyan korábban más városokban, úgy most itt Dunaújvárosban is bebizonyosodott: nagyon is jól el tudunk boldogulni nélkülük. A korábban lesajnált DVG-s szakemberek pedig példás gyorsasággal szerelték össze és indították el a Pomázi-cégcsoport által használhatatlanná tett erőműveket

 Ezzel a város történetében eddig példátlan időszak kezdődik: amint az olvasóink előtt közismert, a DVG Zrt. július 1-jétől távhőszolgáltatásra, majd szeptember 15-től pedig távhőtermelésre is engedélyt kapott – vagyis most először fordul elő, hogy egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég végzi a távhőtermelést és a távhőszolgáltatást is Dunaújvárosban.

A fent említett két erőművi kapacitással remény szerint stabilan ellátja a DVG a várost, így a közismert akadályok és fékek ellenére zökkenőmentesen elkezdődhet a fűtés városunkban!

  • Létrehozva: 2021. október 15.