fő tartalom

A város szíve mellett már Dunaújváros makett szobra is díszíti a főteret

Hírkép: A város szíve mellett már Dunaújváros makett szobra is díszíti a főteret

Dunaújváros fennállásának 70. évfordulója alkalmából az önkormányzat bronz városmakettet állíttatott a főtéren. Az összefogással megvalósult bronz makettet csütörtökön egy ünnepség részeként leleplezték le a városlakók, és a makett megvalósulását támogatók előtt.

 

Dunaújváros 70 éves és majdnem napra pontosan 60 éve, hogy Dunaújvárosnak hívják - kezdte ünnepi beszédét Pintér Tamás polgármester. Mint mondta, büszkeséggel tölti el, ahogyan az elmúlt évtizedekben, úgy városunkban ma is pezsgő a kulturális élet. Ezt bizonyítják a közterületeken látható látható szobrok és művészeti alkotások is. 

- Nagyon örülök, hogy ez tovább folyik, hiszen vannak még olyan helyszínek, ahol lehet még színesíteni a közterületeinket. Ilyen a Városháza tér is, ahol tavasszal felállítottuk a város szívét, és nagy örömmel látom, hogy nap, mint nap használják is az emberek, örömmel vannak ott és fényképezkednek. Bízom benne, hogy hasonló sikert arat ez a városmakett is, amelynek érdekessége, hogy majdnem a város minden fontos épületét láthatjuk rajta, így a Vasművet is. Az külön megsüvegelendő, hogy ez a makett nem csak nekünk okozhat majd örömöt, hanem az ide látogató vendégek is láthatják és átláthatják városunkat; hogy milyen szép, szellős, zöld utcákat járhatnak be egy tervezett városban - fogalmazott Pintér Tamás.

A város szíve mellett már Dunaújváros makett szobra is díszíti a főteret

Kiemelte: a bronz makettel kapcsolatban a legbüszkébb, hogy az alkotás összefogással valósult meg: a városlakók és a városban működő cégek közös összefogásával.

- Polgármesterségem egyik nagyon fontos feladatának tekintem, hogy ezt az összefogást elősegítsem és elmélyítsem. Ez a megvalósuló mű mutatja, hogy ez milyen fontos és hasznos. Önmagában ugyanis erre sem az önkormányzat, sem a cégeknek külön-külön nem lett volna forrása, de ha csak a város érdekeit nézzük, csak azt tartjuk szem előtt, hogy valami hasznosat és értékeset hozzunk létre, akkor igenis, minden, egyébként köztünk meglévő nézeteltérés ellenére össze tudunk fogni és létre tud jönni egy ilyen alkotás. Én nagyon köszönöm ezt minden magánszemélynek és minden cégnek, aki ebben a munkában részt vett. A városlakóknak pedig kívánok itt jó időtöltést, jöjjenek, nézzék meg, fotózzák le magukat vele és mutassuk meg a nagyvilágnak, hogy milyen fantasztikus hely Dunaújváros - hangsúlyozta.

A Pintér Lajos Zoltán által megálmodott bronz város makettet végül Pintér Tamás polgármester, Barta Endre és Szabó Zsolt alpolgármesterek, valamint Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője, közösen leleplezték  le.

A város szíve mellett már Dunaújváros makett szobra is díszíti a főteret

Az ünnepi eseményen Juhos Melinda, a Sándor Frigyes Zeneiskola pedagógusa és az iskola növendékei, valamint Csadi Zoltán színművész, a Bartók kamaraszínház művészeti igazgatója működött közre.

A város szíve mellett már Dunaújváros makett szobra is díszíti a főteret

A város szíve mellett már Dunaújváros makett szobra is díszíti a főteret

Dunaújváros mini másán egy QR-kód is található, amelynek köszönhetően a makettet támogatókról olvashatnak rövid ismertetőt.

  • Létrehozva: 2021. október 22.