fő tartalom

Jogerősen veszített a DVCSH

A Győri Ítélőtábla által megküldött végzés szerint megváltoztatták a székesfehérvári törvényszék döntését- erről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be Szabó Zsolt alpolgármester.

A végzés nem csupán azt erősíti meg, hogy a DVG Zrt. az egyedüli engedélyes és kizárólagos távhőszolgáltató Dunaújvárosban, hanem azt is, hogy immáron bírósági végzés támasztja alá azt, hogy a DVCSH vezetője, Pomázi Csaba valótlan állításokra hivatkozva fosztotta ki a Dunaújvárosiakat.

Ahogy az az ítélet indoklásában is szerepel:
„… alátámaszt a  MEKH 2021. július 6-i tájékoztatásában foglaltak is, amelynek lényege szerint a felperes 2021 június 30-a utáni időszakra nem jogosult távhőszolgáltatásról számlát kibocsátani. A felperes tehát nem az alperes magatartása miatt nem juthat árbevételhez, hanem azért, mert szolgáltatásra engedéllyel nem rendelkezik.” - ez azt jelenti, hogy június 30-a óta kiállított DVCSH számláknak nem volt semmilyen jogalapja, azokat jogosulatlanul állították ki, ezzel meglopva a dunaújvárosiakat.

A további részleteket a rendkívül sajtótájékoztató videójában hallhatják, a Győri ítélőtábla végzését pedig mellékletben találják.

  • Frissítve: 2021. november 15.
  • Létrehozva: 2021. november 12.