Tervezzünk együtt egy fenntartható várost!

Hírkép: Tervezzünk együtt egy fenntartható várost!

Készül a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia, amely Dunaújváros 2021 és 2027 közötti fejlesztési irányait mutatja meg. Az elkészítésébe most Ön is beleszólhat. A honlapunkon megtalálható  kérdőív kitöltésével Dunaújváros fejlesztési irányvonalainak kialakítása tervezhető és határozható meg.

 

Az önkormányzat megkezdte Dunaújváros Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának (FVS) kidolgozását, igazodva a 2021-2027-es Európai Uniós projekt ciklushoz. Ez a dokumentum jelöli majd ki, hogy Dunaújváros milyen fejlesztésekre kíván fókuszálni, illetve milyen beruházásokra kívánja igénybe venni a 2021-2027 közötti időszakban a rendelkezésre álló uniós forrásokat.  

– Fontos tudni, hogy jóval kevesebből gazdálkodhatunk ebben a fejlesztési ciklusban, de mégiscsak az a célunk, hogy ezt a „jóval kevesebbet” olyan gondosan használjuk fel, hogy az emberek érezzék, hogy sokkal többet kapnak az így megalkotott fejlesztési tervekkel, mint kaptak az előző ciklusban, amikor is felesleges látvány beruházásokra égették el az európai uniós forrásokat – mondta Szabó Zsolt, gazdasági ügyekért felelős alpolgármester.

Tervezzünk együtt egy fenntartható várost!

A stratégia kidolgozása során az egyik legfontosabb a lakossággal való együttgondolkodás, ezért is született meg az önkormányzat hivatalos oldalán megtalálható kérdőív, amely a tervezői munkát segíti.

– Itt a lakosság áll a fókuszban: mi az, ami az itt élőknek potenciálisan nagyon fontos. Ilyen például a környezettudatos életminőség javítás, a város zöldfelületi fejlesztéseinek iránya,  a szabadidő eltöltés vagy a sétautak fejlesztése. A november 21-ig kitölthető kérdőívvel az itt élők ötleteinek a megismerése a cél, hiszen olyan fejlesztéseket kívánunk a lehetőségekhez mérten megvalósítani, amely a lakosság elégedettségét és örömét szolgálja. – tette hozzá Szabó Imre főépítész.  

Szabó Zsolt alpolgármester hozzátette: kiemelten fontos, hogy a tervezés folyamatába a lakosság bekapcsolódhasson, hiszen a cél egy szerethető, élhető, itt tartó erejű, fenntartható város fejlesztése a cél.

–  Dunaújváros, mint minden más megyei jogú város, sok kihívás elé néz, és ezekben a kihívásokban kiemelten fontos nekünk, hogy a fiatalokat itt tartsuk. Ezért kérjük a lakosságot: gondolkodjunk közösen: hogyan lehet Dunaújváros egy olyan város, ahol a fiatalok letelepednek, családot alapítanak. Teremtsünk közösen egy olyan élhető, modern iparvárost, ahol jó élni; valamint ismerve Dunaújvárosnak az adottságait, ahol lehetséges, ott törekedjünk az ökológiai lábnyomunk csökkentésére.

A kérdőív: https://bit.ly/3jGureo

 

 

  • Frissítve: 2021. november 19.
  • Létrehozva: 2021. november 18.