fő tartalom

Bölcskei Anna kapta a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerését

Hírkép: Bölcskei Anna kapta a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerését

Az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád Házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézményvezetője lett a "Szociális Munkáért – Dunaújváros" díj kitüntetettje: a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a csütörtöki közgyűlés elején vette át Bölcskei Anna Mária. A pohárköszöntőn elhangzott: a díjjal az ESZI teljes kollektíváját elismerték.

 

Dunaújváros közgyűlése minden évben Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat adományoz; az elismerést azon személy kaphatja, aki a városban a szociális munka területén kiemelkedő tevékenységet fejtett ki a lakosság szolgálatában, a közéleti munkában. A díjazott személyére bárki javaslatot tehet, ezzel biztosítva a lehető legszélesebb társadalmi részvételt. A díjazott személyéről a közgyűlés döntött – 2021-ben a díjra jelölést kapott Bölcskei Anna Mária, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád Házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézményvezetője. 

Bölcskei Anna Mária pályáját 1995-ben gyermek szakápolóként kezdte Budapesten az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben. 2001-ben szerzett általános szociális munkás diplomát, majd idősellátásból tett szakvizsgát. 2004 óta dolgozik a Dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézményben, mint részlegvezető ápoló, 8 éve az intézmény vezetője. A közgyűlésen elhangzott méltatás szerint az évek során jó kapcsolatot épített ki a helyi szociális és egészségügyi intézményekkel. Szerepet vállalt a nappali tagozaton és a felnőttoktatásban részt vevő szociális gondozó és ápoló tanulók gyakorlati oktatásában és vizsgáztatásában.

Az évek során jó kapcsolatot épített ki a helyi szociális és egészségügyi intézményekkel. Szerepet vállalt a nappali tagozaton és a felnőttoktatásban részt vevő szociális gondozó és ápoló tanulók gyakorlati oktatásában és vizsgáztatásában.

Kollégái bármikor számíthatnak rá, precizitása, együttműködő készsége, segítőkészsége példaként szolgál mindenki számára.

Bölcskei Anna nagy gondot fordít arra, hogy a mindennapokban is megjelenjenek a szociális és egészségügyi szakma által elvárt követelmények. Munkáját empátia, az idősek iránti elkötelezettség, következetesség, kreativitás, igényesség jellemzi, ha kell gyakorlatban is részt vesz a munkavégzésben. Magas szakmai ismereteit folyamatosan bővíti. Kiváló közösségi ember, a kollektíva oszlopos tagjaként vesz részt az intézmény programjain. Nem ismeri a lehetetlen fogalmát.

Szaktudását szívesen adja át az újabb generációknak. Az idősekkel kialakított kapcsolatában a tisztelet, a következetesség és rugalmasság uralkodik. Emberismeretének és humorának segítségével, minden ellátottal szót ért. Munkatársai körében is tiszteletet vívott ki tudásával, munkabírásával. Solymosi-Bányai Bettina nappali ellátás vezető szerint Bölcskei Anna precíz, következetes, felelősségteljes, mindenre talál megoldást.

Munkája iránti alázata, a gondozottakkal szembeni empátiája és a munkatársaival kialakított kapcsolata páratlan és példaértékű.

Az idei év azért is különleges Bölcskei Anna szakmai pályafutását tekintve, hiszen szeptember 18-án volt 25 éve, hogy a szociális szférában közalkalmazottként végzi  munkáját, amiért városunk közgyűlése jubileumi elismerésben részesítette.

Bölcskei Anna kapta a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerését

A díjazott Pintér Tamás polgármestertől vette át az elismerést, a díjátadót követő pohárköszöntő során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester mondott köszönetet az ESZI teljes kollektívájának – kiemelten az járványveszély időszakában nyújtott odaadó és áldozatos munkájukért. Gratulálunk a díjazott vezetőnek és az ESZI csapatának. 

  • Létrehozva: 2021. november 18.