fő tartalom

Közös erővel, 5364 köbméternyi lomtól tisztult meg a város

Hírkép: Közös erővel, 5364 köbméternyi lomtól tisztult meg a város

13 alkalom és több, mint 30 helyszín – az idei évben is a már bevált, új rendszerű lomtalanítási akciósorozat részeként szabadulhattak meg a városlakók fölöslegessé vált, kidobásra ítélt tárgyaiktól. Az elektromos hulladékgyűjtéssel kiegészült sorozatban a közösségek összefogásával tisztult meg Dunaújváros.

 

A még tavasszal indult, a már új rendszer mentén működő lomtalanítási akciósorozat során összesen 5364 köbméternyi lomtól és 47 600 kilogramm elektronikai hulladéktól szabadult meg a város. Mezei Zsolt alpolgármester, mint mondta: az idei évben kettős célja volt az akciónak.

–  Tavaly megváltozott a lomtalanítási rendszerünk, e mentén haladtunk az idei évben is, apróbb, de annál pozitívabb változással az élen: a városlakók minden alkalommal egy helyszínen az elektromos hulladékaiktól is megszabadulhattak. Összesen 13 alkalom, több, mint 30 helyszín és 5364 köbméter – ez a mérlege az idei évnek. Ugyanakkor az akciónak nem csak az volt a célja, hogy megszabaduljunk a lomoktól. Sajnálatos módon rányomja a bélyegét a mindennapjainkra a koronavírus járvány: az emberek nem szívesen mennek nagyobb közösségbe. Az akciók során azonban találkoztunk, a nyílt téren, az utcán volt lehetőségünk beszélgetni a városlakókkal. Meghallgattuk a panaszaikat, véleményüket, kéréseiket, miközben hasznosan töltöttük a közös időt: együtt tisztítottuk meg a várost. Éreztük a városlakók szeretetét, figyelmet adtunk és kaptunk.  – fogalmazott az alpolgármester.

Közös erővel, 5364 köbméternyi lomtól tisztult meg a város

Mint elmondta, rendkívül hatékonyan, egymást segítve működtek együtt a közösségek. Megköszönte a Rajta Újváros! Egyesület képviselőinek, hogy személyesen is jelen voltak a lomtalanításokon, így nem csak a cipekedésben tudtak segíteni a városlakóknak, hanem más ügyeket is meg tudtak vitatni személyesen.

- Jövőre folytatjuk a bevált akciósorozatot, az apróbb észrevételeket természetesen szívesen fogadjuk. Külön köszönöm a Dunanett Nonprofit Kft. szállítási igazgatójának, Márton Lászlónak, akivel nem csak szerveztük, hanem minden szombaton fizikailag is részt vettünk ezeken. Köszönjük a lakók, a polgárőrök és a Városvédők Újtelepért Egyesület tagjainak aktív részvételét. – tette hozzá Mezei Zsolt.

A lomtalanítási akciósorozat 2022-ben folytatódik.

  • Létrehozva: 2021. november 19.