fő tartalom

Április 3-án lesz az országgyűlési választás

Hírkép: Április 3-án lesz az országgyűlési választás

A köztársasági elnök úr április 3-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők választását, vagyis 74 nap múlva mi dunaújvárosiak is dönthetünk.

Addig azonban még előttünk áll egy kampányidőszak. A rendszerváltozás óta ez lesz a 9. alkalom, hogy mi magunk dönthetünk a jövőnkről, és bizony nem csak az elemzők megállapításaiból, hanem saját tapasztalatunkból is láthatjuk, hogy a kampányok színvonala választásról-választásra csökken.

Legyünk reálisak: nem csak a politikusokon, hanem mindannyiunkon múlik, hogy ezen változtassunk. Tisztességes, egymást tisztelő polgárok vitáira és küzdelmére van szükségünk. Sajnos gyakran láthatjuk, hogy a politikai küzdelmeket emberi kapcsolataink szenvedik meg. Én arra kérem Önöket, hogy ne hagyják azt, hogy a politika közénk álljon. Kérem ne feledjék, történjék bármi is, gondoljunk bármit is a világról, a legfontosabb dolog mindig összeköt bennünket: az, hogy Dunaújvárosiak vagyunk. 74 nap múlva a kampány véget ér, mi azonban akkor is itt leszünk: szomszédok, barátok, ismerősök.

Ha ezt nem téveszti szem elől a 38 ezer dunaújvárosi választópolgár, akkor egy olyan kampányt teremthetünk itt a városban, ami arról szól, amiről valóban szólnia kell egy ilyen küzdelemnek.

A kampány Magyarország, és benne Dunaújváros helyzetéről kell, hogy szóljon. Megoldási javaslatokról, építő kritikáról. Nem a ma divatos pár szavas üzenetekről, hanem valódi helyzetelemzésről. Nem egymondatos ígéretekre van szükség, hanem kidolgozott javaslatokra, amelyekről véleményt mondhatnak az itt élők.

Ha e szerint cselekszünk, és tisztelettel, türelemmel állunk a másik dunaújvárosi polgár véleményéhez, akkor tisztességes kampánynak nézünk elébe. Én a magam részéről mindent megteszek ennek érdekében, és erre kérem Önöket is!

A választás a demokrácia, a szabad döntéshozatal, a sorsunk irányításának az ünnepe, így tekintsünk rá, éljük meg ekként!

  • Létrehozva: 2022. január 19.