fő tartalom

Újabb 90 éves városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat

Hírkép: Újabb 90 éves városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat

Szabó Mihályné „Anna néni” nemrég töltötte a 90. születésnapját. Ez alkalomból köszöntötte Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter a Rajta, Újváros! Egyesület önkormányzati képviselője.

 

 

Szabó Mihályné „Anna néni” 1931. december 25-én született Budapesten. Négyen voltak testvérek. Gyermekkorát is itt töltötte, elvégezte a nyolc általánost, majd a három éves varrónői szakmunkás iskolát.

1952-ben jött Dunaújvárosba, amelyre így emlékezett:

– 1952-ben a Vasműnél (ma Béke téri kapu) szálltam le a vonatról. Ahogy leszálltam láttam a nagy sarat, és már szálltam is vissza a vonatra. De meglátta ezt egy férfi, rögtön  a hónom alá nyúlt és azt mondta: "Csak nem ijed meg az elvtársnő egy ilyen kis sártól!" Így maradtam akkor még Sztálinvárosban, és a 26. sz. Állami Építőipari Trösztnél.

Anna néni végül a Vasmű Tűzálló Tégla – gyárába került, itt gépkezelő munkakört töltött be. Férjét is itt ismerte meg, aki akkoriban kemencekezelő volt. Két lányuk született.

Újabb 90 éves városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat

1986-os nyugdíjazásáig a Vasműben dolgozott. Azt mondta, bár kezdetben nehéz fizikai munkát végzett, ötször volt kiváló dolgozó és még jutalom üdüléseket is kapott ajándékba.

Anna néni ma már egyedül él, de lánya mindennap látogatja és segíti őt. Három unokája és két dédunokája mellett Babi nevű cirmosa a mindene, aki hű, szófogadó társa a hétköznapokban, amelyek ma már csendesen, tv nézéssel és rejtvényfejtéssel telnek.

Újabb 90 éves városépítő szépkorút köszöntött az önkormányzat

 

  • Létrehozva: 2022. január 27.